Gün Haber

Rus Başkonsolos'tan Demre'ye ziyaret

RUSYA Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'yı ziyaret etti.
ABONE OL
Abone Ol
Rus Başkonsolos'tan Demre'ye ziyaret
Haberler / Antalya
16 Ağustos 2019 Cuma 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Federasyonu Başkonsolosu Oleg Rogoza'ya ziyaretinde, Rusya Antalya Başkonsolosluğu Ateşesi Adrian Andrianov, Büyükelçi Rus- Türk İş İnsanları Derneği Başkanı Vladimir Solotsinskiy ve öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Korlov'un eşi ve Andrey Karlov Vakfı Başkanı Marina Karlov da eşlik etti.

Adrey Karlov'un eşi Marina Karlov, Demre'de eşinin adının bir caddeye verilmesi ve heykelinin dikilmesi nedeniyle Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'ya teşekkür etti. Eşinin adının Demre'de ölümsüzleştirildiğini belirten Karlov, "Karlov Vakfı olarak geçen yıl Manavgat'ta düzenlediğimiz Rusya- Türkiye Geleneksel Dostluk Festivali'ni bu yıl Antalya merkezde düzenleyeceğiz. Ancak ikincisini düzenleyeceğimiz Rusya - Türkiye Geleneksel Dostluk Festivali etkinliklerinin bir gününü Demre'de düzenlemek istiyoruz. 18-26 Ekim tarihleri arasındaki festival etkinliklerinin bir gününde Rus sanatçılar Demre'de konser versin. Rus halk oyunları ekibi gösteri yapsın. Eşimi bir kez daha analım" dedi.

Rus Başkonsolos Oleg Rogza da; "Festivale her türlü desteği vereceğiz. Demre'de bir bölümünün yapılması çok güzel olacak. Demre ile artık çok önemli bir dostluk bağı oluştu" diye konuştu.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ise "Türkiye- Rusya dostluğu çok uzun bir tarihi sürece dayanıyor. İlçemize gelen yabancı konuklarımızın büyük bir çoğunluğu Rus dostlarımızdan oluşuyor. Andrey Korlov'un anısını yaşatmak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Festival etkinliğinin bir bölümünün Demre'de yapılması için katkı sağlayacağız. Ayrıca Demre'mizin kardeş şehri olan Andrey Karlov'un ata yurdu Klinstki şehri ile bağlarımızı geliştireceğiz. Sonbaharda bir ziyaret yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber