Gün Haber

Rektör kendi atadığı danışmanı yine kendi jet hızıyla görevden aldı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kendisine danışman olarak atadığı ve kurum sitesinden de adını duyurduğu Doç. Dr. Önder Bilgin’i görevden alıp ismini de bir saat sonra siteden çıkarmak zorunda kaldı.
ABONE OL
Abone Ol
Rektör kendi atadığı danışmanı yine kendi jet hızıyla görevden aldı
Haberler / KAMPÜS
30 Eylül 2020 Çarşamba 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Peki, bir rektörün kendi üniversitesinde görevli olan ve danışman yaptığı bir kişiyi apar topar ve atandıktan sadece bir saat sonra görevden almasının nedeni neydi?..

Gün Haber’e ulaşan bilgilere göre, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Bilgin, 2017 yılında Meral Akşener Grubu olarak bilinen siyasi bir platformun, halka açık yapılan  “Başkanlık Anayasası’na hayır” toplantısına konuşmacı olarak katıldı.

İyi Parti kurulmadan 9 ay önce gerçekleşen bu toplantıda, daha sonraki süreçte partinin il başkanı olan Ahmet Aydın’da yer aldı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin eleştirildiği toplantıda, getirilecek olan değişiklikle mevcut parlamentonun sembolik hale dönüştürüleceği kaydedildi.

SİTEDE YAYINLANDI KIYAMET KOPTU

Rektör Özlenen Özkan, danışmanların isimlerinin bulunduğu listeyi yayınladı. Listede, Prof. Dr. Ömer Bayezid, Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, Prof. Dr. Feramuz Özdemir, Prof. Dr. Muharrem Certel, Prof. Dr. Ahmet Küçükçetin, Antalya eski Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ile Dr. Öğretim Üyesi Önder Bilgin’in adı yer aldı.

Ancak, listenin yayınlanmasından hemen sonra kulisler çalkalanmaya başladı. İddiaya göre, Önder Bilgin’in 3 yıl önce ‘Meral Akşener Grubu’nun ‘Anayasa’ya hayır’ toplantısına katıldığına ilişkin haber ve fotoğraflar Külliye başta olmak üzere YÖK’e ve üniversite yönetimine gönderildi.

Ve, listenin yayınlanmasının üzerinden bir saat geçmeden kurum sitesinde yayınlanan listeden Danışman Önder Bilgin’in adı çıkarıldı. Böylece, üniversitedeki önemli atamalardan biri, siyasi bir kazaya kurban gitti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Volkan YUNUSOGLU
 23 Ağustos 2021 Pazartesi 08:12
Sizinle GURUR DUYDUM VEDUYMAYADA DEVAM EDECEGIM.YASAMINIZI RENKLENDIREN ÖRNEK TUTUM VE DAVRANISLARINIZ ULKEMIZE OLUMLU KATKILARI OLMUSTUR. BU GUZEL VE ÖRNEK OLAN DEGERLI YETENEK VE YAPICI OZELLIKLERINIZDEN DOLAYI ÖNUMUZDEKI DÖNEM SIZI BUYUK ŞEHIR VEYA M.PAŞABELEDIYE BSK NIMIZ OLARAK GÖRMEK ISTIYORUZ.TUM INSAN POTANSIYELIMIZ ILE SIZE ELIMIZDEN GELENI YAPACAGIZ.SELAM CE SEVGILER.
 DORUK07
 2 Kasım 2020 Pazartesi 17:05
ADAMLIĞINDAN VE DE İNSANLIĞINDAN ŞÜPHE DUYMAYACAĞIM BİR İNSANDIR ÖNDER HOCA. ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM HAYATIMIZ BOYUNCA VERDİĞİ EMEKLERDEN DOLAYIDA KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
 Tecrübe
 9 Ekim 2020 Cuma 13:22
Alaattin yücel in yağlı ekmeklerini kestikleri nihayet içindekileri kusacakları bir ortam bulmuşlar.... öğrencilere karşı her zaman yardimsever olmaktan başka bur kötülüğünü görmedim. 4 yıllık öğrenciliğin boyunca fakültenin bence tek elle tutulur idarecisi.
 Değişim
 1 Ekim 2020 Perşembe 21:18
Bu üniversite de nerede huzur bozucu insan özellikle Mustafa Ünal döneminde yönetici pozisyona atandı. Dekanlar değişmeli, fakülte sekreterleri değilmeli, şu üniversite artık yalakaların etrafında dönmemeli.
 UŞAKLI
 1 Ekim 2020 Perşembe 12:31
Bu Önder gibiler kendilerine bağladılar, hortumu kendilerine bağladılar!
 Yapılmayan fetö mücadelesi
 1 Ekim 2020 Perşembe 09:35
Edebiyat fakültesi bataklık gibi, fetö mücadelesinde dokunulmayan bir alan.
 Hakkı hocam
 1 Ekim 2020 Perşembe 00:15
Şu Alaattin ide görevden alsınlar. Haksızlık ve adaletsizlik ler diz boyu
 Yiğido
 30 Eylül 2020 Çarşamba 23:49
Bu Önder Bilgin Türklüğü kendi tekelinde zannedenlerden olsa gerek. Milliyetçilik kim bu Önder kim.. Bide danışman olacak, neyine danışılacaksa anasını satayım. Memleketin içine ettiler. Allah sonumuzu hayretsin.
 Hakkı Bahçesaraylı
 30 Eylül 2020 Çarşamba 21:27
Sayın ilgililer, Edebiyat Fakültesiyle ilgilenin biraz lütfen. Edebiyat Fakültesi huzursuz, saatli bomba gibi. Cinsel taciz, mobbing, hakaret, adam kayırma... kötü, huzur bozucu her ne ararsanız Edebiyat Fakültesinde mevcut. Bölüm başkanlığı atamalarında dekanın 'yetkim dahilindedir' diyerek daha az oy alanı veya aday olmayanı ataması huzursuzlukları körüklemektedir. Yine dekanın yukarıdaki fotoğrafın gözükmeyen tarafında yer alan bir kişiyi anabilim dalı başkanı ataması (bu kişi daha önce görevini kötüye kullanmaktan dolayı disiplin cezası da almıştır) Felsefe bölümüne HDPnin korumak amacıyla meclise soru önergesi verdiği kişiyi bölüm başkanı olarak ataması akıllarda soru işareti bırakmaktadır
 Hasan Hafızoğlu
 30 Eylül 2020 Çarşamba 20:05
Eski rektör İsrafil Kurtcephe hapis cezası aldı ama ekibi üniversiteyi yönetiyor. Asıl fiili rektör olan Ömer Özkan da mahkemede İsrafil Kurtcephe lehine şahitlik etmiş, fakat onu cezadan kurtaramamıştı. Rektör yardımcısı Murat Turhan, danışman Feramuz Özdemir ve daha niceleri Kurtcephenin ekibinden

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber