Gün Haber

Part Time İş Nasıl Bulunur?

Part-time yani yarı zamanlı iş genellikle bir kişinin işvereninin tam zamanlı istihdam olarak düşündüğünden daha az çalışma haftası şeklinde çalışmasıdır.
ABONE OL
Abone Ol
Part Time İş Nasıl Bulunur?
Haberler / Türkiye
20 Nisan 2021 Salı 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bir işin yarı zamanlı olarak kabul edilip edilmediğinin belirlenmesi, şirketin çalışanları sınıflandırma politikasına ve uygulamasına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Part time iş ilanı arayışında olanlar genellikle öğrenciler, ev hanımları, emekliler ya da tam zamanlı bir işte çalışmak istemeyen ya da ihtiyaç duymayan kişilerdir.

Bazı şirketler nitelikli çalışanları işe alma konusunda yarı zamanlı çalışanlara şans vermeyi düşünmektedir. Örneğin sadece 09:00 ve 15:00 arası çalışabilen bir ebeveyn bir şirketin ihtiyaç duyduğu tüm niteliklere sahip olabilir. Bunu değerlendirmek için de bazı şirketler part-time çalışma sistemini şirketlerinde bulundurabilirler. Diğer işleri veya kişisel sorumlulukları yerine getirmek için zaman kazanmak da dahil olmak üzere yarı zamanlı çalışmanın faydaları olabilir.

Part Time İş İlanı

Part time iş ilanı İzmir arayışında olanlar oldukça fazla ilanın olduğunu göreceklerdir. Özellikle restoran ve kafelerde, aynı zamanda mağazalarda yarı zamanlı çalışma ilanları oldukça fazladır. İnternet üzerinden çalışma konusu da kimi zaman part time iş olarak karşımıza çıkar. Bu ilanlar genellikle yazılımcı ya da grafiker gibi meslekler de yarı zamanlı işlerdendir.

Çalışmanız gereken saat sayısını veya yarı zamanlı ve tam zamanlı çalışanlar arasındaki farkı tanımlamaya yardımcı olacak herhangi bir yasal düzenleme yoktur. Tüm bunlar işveren ve çalışan arasında karar verilir. Kimi zaman tam zamanlı iş yerine daha fazla deneyim kazanmak için birden fazla yarı zamanlı işte çalışmak isteyen kişiler de olabilir.

Yarı zamanlı çalışmanın nedenleri kişiden kişiye değişir. Farklı bir iş-yaşam dengesine sahip olmak isteyebilirsiniz veya bazı tam zamanlı çalışmanızı engelleyen sorumluluklarınız olabilir. İşi eğitim veya mesleki eğitimle birleştirmek isteyen çalışanlar için part time çalışmak fırsatlar da sağlayabilir. Part time bir çalışmadan bahsedebilmek için çalışma süresinin haftalık en çok 30 saat belirlenmesi gerekir. Çünkü İş Kanunu kapsamında haftalık çalışma süresi en fazla 45 saat olarak belirtilmiştir.

Part time iş ilanı arayışınız varsa Pro Tanıtım ile iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bilgi ve birçok yarı zamanlı iş ilanını Pro Tanıtım’ın https://www.protanitim.com/part-time-is-ilani-izmir sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber