Gün Haber

PRP Saç Tedavisi

PRP saç tedavisi, son zamanlarda sıklıkla kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. PRP tedavisi, yavaşlayan hücre yenilenmesinin yeniden sağlanabilmesi için kişinin kendi kanından elde edilmekte olan plazmanın kullanılması olarak tanımlanabilir.
ABONE OL
Abone Ol
PRP Saç Tedavisi
Haberler / Türkiye
18 Ocak 2022 Salı 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Saçlardaki cansızlık ve genetik kellik sorunları, bu tedavi ile giderilebilmektedir. Belirli bir aşamaya sahip olan tedavi, saçlardaki sorunların giderilmesine destek olmaktadır. Bu nedenle özellikle saç dökülmesi, kellik gibi sorunlarla baş başa kalan pek çok kişi tarafından uygulamanın tercih edildiğini söylemek olanaklıdır.

PRP Saç Tedavisi Nedir?

PRP saç tedavisi, kişiden alınan kanın içerisinde yer alan kırmızı kan hücrelerinin genetik kellik ve saçtaki cansızlık gibi sorunları gidermesi için saç köklerine verilmesi şeklinde tanımlanabilir. Milanoklinik.com tarafından da gerçekleştirilen uygulama kapsamında ilk önce hastanın saçları analiz edilir, var olan sorunların ana nedeni belirlenir.

Ardından daha önceden belirlenen işlem basamaklarına göre uygulama gerçekleştirilir. Uygulamanın kişiye özel yapılması çok önemlidir. Saç problemlerinin ana nedenleri birbirinden farklı olduğu için kişiye özel planlama gerçekleştirilmesi, bu plana uygun bir şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. Peki PRP saç tedavisi aşamaları nelerdir?

PRP Saç Tedavisi Nasıl Yapılır?

PRP saç tedavisi belli başlı aşamalardan meydana gelir. İlk önce saç analizi gerçekleştirilir. Daha sonra çeşitli yöntemlerle vücuttan alınan kan içerisinde yer alan maddelerin miktarı ayarlanır. Saç köklerine, vücuttan alınan kan, belirli bir yöntem dahilinde enjekte edilir. Saç köklerinin zayıfladığı alanlar ile saç dökülmesinin görüldüğü bölgelere kan enjektesi yapıldığı bilinmektedir.

Uygulama çoğunlukla 30 dakika sürmektedir. İşlemin başarılı bir şekilde sonuçlanması sonrasında saç köklerinde güçlenme ve canlanma görülür. Ayrıca uygulamadan kısa bir süre sonra kişi normal yaşantısına dönüş yapabilmektedir. Meme büyütme estetiği gibi farklı hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.

PRP saç tedavisi çoğunlukla saç dökülmesi ve kellik sorunlarıyla baş başa kalan kişiler tarafından kullanılan bir uygulamadır. Kişiye özel bir uygulama olduğu için uygulama sürecinin kişiye özel bir şekilde planlanması gerekir. Belirtilen işlem basamaklarına uygun hareket edildiği takdirde başarı oranı çok daha yüksek olacaktır. Ayrıca uygulamada başarı elde edilmesi ile birlikte saç köklerinde güçlenme ve canlanma meydana gelmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber