Gün Haber

Özel hastanelerden ‘Fahiş ücret’ şikayetleri artıyor

Antalya’da devlet hastanelerindeki muayene kuyrukları giderek artarken, özel hastaneler de onlarla yarışır hale geldi. Bu da yetmiyormuş gibi vatandaşlar özel hastanelerden alınan ücretlerin yüksekliğinden şikayet ediyor.
ABONE OL
Abone Ol
Özel hastanelerden ‘Fahiş ücret’ şikayetleri artıyor
Haberler / Sağlık
17 Ocak 2020 Cuma 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu kez size Antalya’nın da içinde bulunduğu bazı illerdeki hasta şikayetlerinin cebi ilgilendiren bölümlerini aktaracağız. sikayetvar.com’a yapılan bu şikayetler aynen yazıldığı gibi düzeltilmeden verilmiştir:

Memorial Hastanesi Pahalı Muayene Ücreti

SGK ile anlaşması yokmuş ve ben bunu bilmeden gittim. Ara randevu ile kızımın çok ağrısı vardı 420 TL muayene ücreti ödedim ve başka hiçbir işlem yaptıramadan ayrıldım. Çocuk kıvrana kıvrana başka hastaneye gittim. M*** sigorta ile anlaşmamız vardı ama muayene hakkımız dolmuş sigorta şirketi hastane çalışanıyla konuştu. Sigortanın yenilenmesine 20 gün vardı ödemeyi o zaman yapacaklarını söylediler. Ama o konuda da yardımcı olmadılar.

NİLAY

Memorial Hastanesi Ücretsiz Görüşmede Ücret Alınması!

Memorial hastanesine cumartesi günü için ücretsiz tüp bebek görüşmesi kadın doğum doktoru B*** hanım randevu aldım. Gittik bankodaki arkadaş ücret istediğinde ücretsiz bu diye belirttim ve görüşmeye girdim fakat çıktığımızda arkamızdan ismimizi bağırarak olmak suretiyle geri çağırıp doktor hanım bu randevuyu ücretli olarak iletmiş diyerek ücret talep ettiler Bakın bu hiç etik değil ne ben 525 TL ile batarım. Ne de siz zengin olursunuz. Bu da bana sizi seçmemekle en iyi kararı verdiğimizi gösterdi. Aldığınız haksız kazancı geri iade edin.

SİBEL

Memorial Hastanesi Hesap Yaparken Toplama Çıkarma Yapamıyorlar!

1 ay önce Memorial bahcelievler hastanesinde doğum yaptık. Doktorumuz dışarıdandı ödemeyi yaptık kendisine suit oda ve ekstraları ödememiz gerekirken pazartesi sabah erkenden çıkmamız gerekti hasta yatışa gittim. 9.300 TL hesap cıktı bir ekstre verir misiniz dedim sadece ekstraları vermemiz lazım dedim. Su an veremiyoruz dendi ve hesap kapatılmadan çıkamadık yanlış olduğunu bile bile hesabı ödedim çıkışı kattan yaptım. Sonra kendilerine döndüm hesapta yanlış olduğunu anlattım 4.500 fazla alınmış dendi IBAN istediler verdim benim hesabıma yatırdık dediler. (14 Aralıkta doğum yaptık 15 gün sonra kendim gittim IBAN alıp 4500 TL fazla yatıracağız dediler olmadı. 4654 dahili numaradan e***hanım diye biriyle konuştum arayacağız dediği halde dönmedi 11.1.2020 tarihinde. Tekrar aradım numarayı görünce açmadı farklı numaradan aradım cumartesi olduğu için muhasebe kapalı dedi pazartesi döneceğim mutlaka dedi dönmedi. Bugün 15.01.2020 kendim gittim b**** hanımla görüştüm hesap detaylarını kendisine anlattım, bakalım ne olacak) 25.12.2019 da öyle bir para yok hesapta. Ekstre çıkardım 4040 anne ekstrası, 296.7 bebek ekstrası. Toplam 4336.7 TL ödemiz gerekirken 4963.3 TL fazla ödeme alınarak 9300 TL ödedim ve bunu 1 ay oldu. Hasta yatışdaki hesaplayıcıları hesaplayıp hesabıma yatıramadı. Körler sağırlar birbirini ağırlar Memorial hastanesini kullanmamızdaki amaç bu angaryalarla uğraşmamaktır özetle kurumsallıktır bilginize.

SEYMEN

Memorial Hastanesi Yalan Beyanda Bulundu

Kayseri Memorial Hastanesi'ne Bebeğimizi yüksek ateşle götürdük domuz gribi diye bizi kandırıp hastaneye yatırdılar 2 gece yatırıp 1700 TL paramızı aldılar. Oysaki ortalıkta olan bir hastalık biz ilk mağdurları olduğumuzdan kandırılmamız kolay oldu. Para için her türlü saygısızlığı yapacak bir hastane.

MEHMET

Medical Park Hastanesi Kocaeli Fatura Vermiyor

Fatura çıktısını kesinlikle alamıyorsunuz, mail ile göndereceğiz deyip göndermiyorlar. Saatlerinizi harcıyorsunuz fatura alabilmek için bu kez ya yanlış kişinin faturasını gönderiyorlar, ya da faturayı eksik gönderiyorlar. Buradan soruyorum neden fatura kesmeye karşı bu kadar direnç gösteriyorsunuz?

DOĞUKAN

Medical Park Hastanesi Ankara Batıkent

Bu hastaneye acil girişi yaparak tedavi oldum. Ancak sağlık güvencem olmadığı için bayağı pahalı tuttu ancak faturamı 2 ay geçmesine rağmen yollamadılar. Zaman geçtiği için kendi malı müşavirime, faturayı yollasalar da gönderemeyeceğim. Defalarca aramama rağmen çözemediler. Ya da çözmek istemediler. Ödeme yaparken ilgi alaka on numara fatura istiyoruz dedikten sonra yok. Bu nasıl çalışma?

TUĞBA

Medical Park Hastanesi Batman'da Fiyatlar Uçuk!

Ya bu Batman Medical Park'ta franksiyonel lazer ne kadar pahalı. Sanki yüz nakli yapıyorlar. İstanbul bile 400 500 olan işlem orada 750 800 arası. Bu konuda yardımcı olsalar hastalarına çok iyi olur. Yoksa doktor iyi ilgi alakası güzel ama bu fiyat yüzünden gidemiyorum.

KÜÇÜK

Çanakkale Medical Park Hastanesi Enjeksiyon Ücreti

13.01.2020 tarihinde 3 yaşındaki oğlum için muayene ve tedavi olduğumuz Medical Park hastanesinde iğne için 10 TL. Para ödedim faturasını ısrarla istememe rağmen vermediler hatta diğer tedavi ve tahliller için ödediğim ücretinde faturasını vermediler. Çocuğum hasta olduğu için daha fazla fatura için bekleyemeden hastaneden çıkmak zorunda kaldık. Çanakkale Anadolu Hastanesinde yıllardır Ailece hatta sülalece tedavi oluyoruz fakat Anadolu Hastanesi'ni, Medical Park satın aldığından beri inanılmaz fiyat artışları oldu. Kendi hastasından bile enjeksiyon parası almaya başladılar, zaten hastanenize geldiğimizde fazlasıyla size para ödüyoruz neden hala enjeksiyon ücreti alıp insanları kendinizden soğutuyorsunuz. Anadolu Hastanesi size satılmadan önce de Çanakkale Merkez deki tek özel hastaneydi, ama sizin kadar yüksek fiyatları yoktu. E-Fatura mı iğne bedeli ile birlikte lütfen mail adresime gönderin.

FİKRET

Antalya Olimpos Hastanesi Mide Botoksu İşe Yaramadı!

Antalya Özel Olimpos Hastanesi'nden şikayetim var. Mide botoksu oldum 5000 TL param gitti. Hiçbir işe yaramadı. Doktor ilgilenmedi bile işe yaramıyor dediğimde. İştahım azalmadı tam tersine arttı. 200 gr bile zayıflamadım ama bana 5-20 kilo arası vereceksin demişti.

EVA

Liv Hospital Acil Serviste Alınan Afaki Ücret!

Hafta sonu ateş, baş dönmesi, baş ağrısı ve halsizlik yaşadığımız için Ankara Liv Hospital'e gittik. Acilden giriş yaptırdık ve ücret olarak 250 TL aldılar. Bir ülkenin hastanesine gidiyorsunuz acil servisten giriş yapıyorsunuz ve sizin bu müşkül durumunuzdan faydalanarak 250 TL alıyorlar! Çok daha iyi hastaneler 40 lira alırken Liv'in aldığı bu ücret gerçekten yasalara, hasta haklarına ve etik kurallarına uygun mu? Bundan sonra yanından geçmem!

SAVAŞ

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Diyarbakır Memorial
 4 Mart 2021 Perşembe 23:01
Memorial Diyarbakır hastanesi ticarethaneye dönmüş resmen. Kimden nasıl para koparirlarsa kar hesabı ?? personelleri ayrı ilgisiz doktor ve hemsireleri ayrı bir sıkıntı kimse işini düzgün yapmıyor. Ameliyat olmam için bankodan ücret ödemeye hemen gönderen doktor ve hemşire anestezi için kan vermem gerektiğini ameliyata alinacagim zaman öğreniyorum tam bir rezillik. Büyük bir ihmalkarlik var ciddi anlamda denetilmesi gerek bu hastanenin..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber