Gün Haber

Oteller doldu şehir esnafını düşünen yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, kurban bayramı tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili soruya “Kabinenin vereceği bir karar, benim şahsen Bakanlık olarak karar verebileceğim bir konu değil ama ihtiyaç da kaldığını sanmıyorum” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Oteller doldu şehir esnafını düşünen yok
Haberler / Turizm
4 Ağustos 2019 Pazar 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Bodrum’da katıldığı 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban bayramı tatilinin ile ilgili bir soruya, "Zaten yerlerin çoğu da dolu” diyerek şunları söyledi:

"Ben otelci arkadaşlardan öğrendim. Öyle bir ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum. Kabinenin vereceği bir karar, benim şahsen Bakanlık olarak karar verebileceğim bir konu değil ama ihtiyaç da kaldığını sanmıyorum. Zaten Bodrum'da otellerin hepsi dolu.”

ESNAF 9 GÜN İSTİYORDU

Herşey dahil sisteminin uygulandığı turizm sektöründe turist şehre inmezken, 9 gün tatil talebi en çok yerli turistin iç piyasayı hareketlendireceği düşüncesiyle esnaf tarafından gelmişti. Anlaşılan o ki, otelciler daha önce yaptıkları 9 günlük tatil talebinde ısrarcı olmayınca hükümet bu konuya hek sıcak bakmadı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatil olmasına rağmen, turizmde iç piyasa ekonomik kriz nedeniyle yeterli talebi alamamıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Buyuksehır Muratpasa Beledıyelerı
 4 Ağustos 2019 Pazar 22:50
Onerı: Turıstlerı sehır merkezıne cekebılmek ıcın Sehrın belırlı merkezı alanlarında Konserler yapın. Ornek 2020 Hazıran Ayının ılk Haftası Avrupa Haftası olsun ve Isıklar Eskı Stad alanında 7 Gun Avrupalı sanatcılar gelsın. Her gun en az 10.000 kısı orada olsun. Temmuz ılk haftası Rus haftası olsun ve Isıklar Eskı stad alanında aynı Ruslara yonelık konserler olsun. Organızasyonu Buyuksehır Muratpasa Atso ve Esnaf ve sanatkarlar Odası Valılık ortak yapsın.
 ...
 4 Ağustos 2019 Pazar 11:01
Turizmci elbetteki otelinin dolmasını ister bence burada bir sorun yok.asil yapılması gerekenler belediye başkanlarının ya da esnaf odalarının şehre turisti çekecek faaliyette bulunmaları.ornegin öyle bir festival yaparsınız ki otel odasındaki müşteri kendisini dışarı çıkmak zorunda hisseder.yapilmasi gereken asıl budur sanki

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber