Gün Haber

ÖSYM Başkanı Aygün, YKS birincilerinin illerini açıkladı

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılan 3 oturumda birinciliği paylaşan adayların illerini açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
ÖSYM Başkanı Aygün, YKS birincilerinin illerini açıkladı
Haberler / KAMPÜS
27 Temmuz 2020 Pazartesi 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından, YKS sonuçlara ilişkin bilgi paylaştı. YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum ve Nevşehir'den 5 adayın birinciliği paylaştığını açıklayan Aygün, Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumunda da 5 birincinin, sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya'dan çıktığını belirtti. Aygün, Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ise 4 adayın İstanbul, 1 adayın Niğde'den birinciliği paylaştığını bildirdi. Aygün, birinciliği paylaşan adayları tebrik etti.

ANTALYA'DAN BİRİNCİ OLAN İMAM HATİPLİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) YKS sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlarla sınavda dereceye giren adaylar da belli oldu. Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yatılı okuyan Oğuzhan Başak da TYT Ek puanlı yerleştirme türünde Türkiye birincisi, eşit ağırlık türünde ise 48'inci oldu. Sonucu duyunca büyük sevinç yaşayan Başak'ın hedefi ise Galatasaray Üniversitesi Hukuk Bölümü'nde okuyup avukat olmak.

OSYM BASKANI HALIS AYGUN, YKS BIRINCILERININ ILLERINI ACIKLADI. FOTO-ANKARA-DHA

ANKARA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 27 Temmuz 2020 Pazartesi 12:18
Antalya hangi okul yazarsanız iyi olur.Hatta öğrencinin adı soyadı gibi genel bilgiler.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber