Gün Haber

Muz yetiştiriciliği raporu güncellendi

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından 3 yıl önce yatırım yapmak isteyenlere rehber niteliğinde hazırlanan muz yetiştiriciliği raporu güncellenerek yeniden yayınlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Muz yetiştiriciliği raporu güncellendi
Haberler / Antalya
18 Eylül 2019 Çarşamba 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MATSO tarafından profesyonel anlamda yatırım yapmak isteyenlere rehber niteliğinde 3 yıl önce hazırlanan Muz yetiştiriciliği raporu yeniden yayınlandı. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, güncellenen raporunda, başta Manavgat olmak üzere muz sektörünün dünya, Türkiye ve Antalya'daki durumu, üretimdeki, ihracattaki, ithalattaki yeri ele alındığını söyledi. Raporda muz serası tesis, üretim maliyeti, gelir hesabı, muzun Türkiye, Antalya ve Manavgat'taki durumuna ulaşılabileceğini kaydeden Boztaş, raporda Manavgat üretim miktarı ve muz yatırımı için hazırlanan örnek fizibilite raporunun da yer aldığını ifade etti. Boztaş, rapora MATSO'nun web sayfasındaki raporlar bölümünden ulaşılabileceğini kaydetti.

Güçlü ekonominin en önemli koşullarından birinin de bütün sektörlerde dengeli bir büyümeyi sağlamak olduğunun altını çizen Boztaş, "Ekonomi kenti Manavgat, turizmde, ticarette büyürken tarımda da büyümek zorundadır. Ekonomimizi daha güçlü kılmak, dinamik hale getirmek, sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için bugün muz, yarın başka sektörlerle, istihdam alanlarıyla çeşitlendirmek ve zenginleştirmek mecburiyetindeyiz. Üreten, büyüyen ve tüm çarkları dönen Manavgat ekonomisi tek hedefimizdir" dedi.

Devlet tarafından üretim planlaması yapılmasının hayati önem taşıdığını da vurgulayan Başkan Boztaş, şöyle dedi:

"Manavgat'ta 2017 yılında muz üretim alanı 1240 dekarken bu rakam 2018 yılında yaklaşık yüzde 174.2 artarak 3400 dekar olmuştur. 2017 yılında Manavgat'ta muz üretimi 9920 ton iken bu rakam 2018 yılında yaklaşık yüzde 174.2 artarak 27200 ton gerçekleşmiştir. Rakamlar muz sektöründeki yatırımların olumlu seyrini ortaya koyarken, bu güzel gelişme paralelinde karşımıza dikkat etmemiz gereken bir kavram olan üretimde planlamayı çıkarıyor. Tarım sektörü başta olmak üzere ekonominin her alanında yatırımcının, tüketicinin ve ülke ekonomisinin zarar görmemesi için devlet tarafından üretim planlaması yapılması hayati önem taşımaktadır. Bu planlama, üretimin tüm aşamalarını kapsamalıdır."

MANAVGAT TICARET VE SANAYI ODASI (MATSO) TARAFINDAN 3 YIL ONCE YATIRIM YAPMAK ISTEYENLERE REHBER NITELIGINDE HAZIRLANAN MUZ YETISTIRICILIGI RAPORU GUNCELLENEREK YENIDEN YAYINLANDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber