Gün Haber

Muratpaşalı çocuklar için yeni nesil eğitim sistemi

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin destek eğitim kurs merkezlerinde uygulanan tasarım, elektronik, robotik ve kodlamayı bir araya getiren yeni nesil eğitim sisteminin ASSİM'de kurulacak Bilim ve Teknoloji Merkezi'yle bir üst kademeye çıkaracaklarını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Muratpaşalı çocuklar için yeni nesil eğitim sistemi
Haberler / Antalya
16 Ağustos 2019 Cuma 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muratpaşa Belediyesi, 2016 yılında destek eğitim kurs merkezlerinde başlattığı tasarım, elektronik, robotik, kodlamayı buluşturan yeni nesil eğitim sistemini Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri'nde açılacak Bilim ve Teknoloji Merkezi'yle bir üst aşamaya taşıyor.

Yakın bir zamanda açılacak Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde dizüstü bilgisayarlar, mBot, Arduino eğitim seti, MakeyMakey, 3D Yazıcı gibi yeni nesil eğitim sisteminin tüm materyalleriyle laboratuvarlar oluşturulacak. Laboratuvarlarda teknik donanımlar kullanılarak algoritma, scratch, code.org, codemonkey, appinventor gibi uygulamalar üzerinden kodlama eğitimleri verilecek, robotik programlama, temel elektronik, basit devre elemanları programları hayata geçirilecek. Bununla birlikte Mblock ile arduino programlama, kontrol blokları, potansiyometre, button, buzzer, sensörler ve motor sürücüden oluşan robotik kursları ve 3 boyutlu yazıcı eğitimleri de verilecek.

Başkan Uysal, bu eğitim programından 7-17 yaş aralığındaki öğrencilerin yararlanacağını belirterek, devam eden çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Muratpaşa'da günlük problemlere inovatif çözümler getirebilen, çağın gerektirdiği donanıma sahip bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz kendi robotlarını kurup programlayabilecek. Bilim fuarları ve proje yarışmalarına proje hazırlayabilecek yeterliliğe ulaşması sağlanacak. Makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, otomasyon, elektrik-elektronik gibi alanlarda temel yeterlilikleri edinmeleri sağlanacak.

MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, BELEDIYENIN DESTEK EGITIM KURS MERKEZLERINDE UYGULANAN TASARIM, ELEKTRONIK, ROBOTIK VE KODLAMAYI BIR ARAYA GETIREN YENI NESIL EGITIM SISTEMININ ABDULLAH SEVILMCOK SIVIL TOPLUM VE INOVASYON MERKEZLERINDE KURULACAK BILIM VE TEKNOLOJI MERKEZI'YLE BIR UST KADEMEYE CIKARACAKLARINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber