Gün Haber

Muhittin Böcek ile ilgili çok önemli bir gelişme...

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ender Terzioğlu, Böcek’in yataklı servise alınacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Muhittin Böcek ile ilgili çok önemli bir gelişme...
Haberler / Sağlık
9 Kasım 2020 Pazartesi 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Böcek’in 46 gün önce kendilerine geldiğini vurgulayan Terzioğlu, “Başkanımız Muhittin Böcek’in bize gelişinin 46. gününde, doktorlarının kararıyla yoğun bakımdaki tedavisini tamamlayıp bugün artık yataklı servisimize alınacak. İlk günümüzde akciğerlerindeki ağır hasar nedeniyle ecmo (yapay akciğer) cihazı takılmıştır ve 17 gündür ecmo cihazıyla takip edilmiştir. Daha sonra cihazdan ayrılmış ve bir süre daha yoğun bakım takibi, yoğun olarak devam etmiştir. Bu süreç içerisinde başkanımızda değişik zamanlarda gelişen ciddi enfeksiyonlar ve diğer problemler de hekimlerimizin çabalarıyla büyük ölçüde tedavi edilmiş ve bugün itibarıyla hekimlerimizin kararıyla ev tipi ventilatör desteğiyle yataklı servise alınması uygun görülmüştür” diye konuştu.

RİSK DEVAM EDİYOR

Böcek’in tedavisine aynı ciddiyetle devam edileceğini vurgulayan Terzioğlu, şöyle devam etti:
“Tamamen risk ortadan kalkmamıştır, yakın takip ve tedavi süreci devam edecektir. Umudumuz, en kısa sürede başkanımızın tam şifayla sağlığına kavuşmasıdır.”

MASKE - MESAFE UYARISI YAPMIŞTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, sosyal medya hesabından 17 Ağustos’ta yaptığı paylaşımla Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurmuş, herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyması için uyarıda bulunmuştu.

7 EYLÜL’DE YOĞUN BAKIMA ALINDI

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, sosyal medya hesabından 17 Ağustos’ta yaptığı paylaşımla Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurmuş, herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyması için uyarıda bulunmuştu. Böcek, takibinin yapıldığı hastanede sağlık durumu kötüleşince 7 Eylül’de yoğun bakım ünitesine alınmış, 24 Eylül’de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti. Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle solunum kaslarında sorun oluşan Böcek’e, daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi (nefes borusuna delik açılması) uygulanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 çok şükür
 9 Kasım 2020 Pazartesi 23:28
dinlensin. siyaseti bıraksın.sağlık önemli
 çağlarcalı
 9 Kasım 2020 Pazartesi 17:51
yine yanlış haber mi.açıklama gelmedi.
 Bilal
 9 Kasım 2020 Pazartesi 17:48
Başkanımızı sabırla bekliyoruz.
 taş
 9 Kasım 2020 Pazartesi 13:09
Anlaşılan şu an itibariyle nefes alma destek cihazıyla tedaviye devam.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber