Gün Haber

Milletvekillerine trafikte geçiş üstünlüğüne tepki

ANTALYA Sürücü Kursları ve Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan, milletvekillerine trafikte geçiş üstünlüğü hakkı tanıyan yasa ile ilgili, "Unutulmamalıdır ki trafikte Azrail kimseye ayrıcalık tanımaz" diyerek tepki gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Milletvekillerine trafikte geçiş üstünlüğüne tepki
Haberler / Antalya
11 Aralık 2019 Çarşamba 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre sadece ambulans, itfaiye araçları, suç takibindeki güvenlik araçları ve koruması bulunan araçlar geçiş üstünlüğüne sahip. Meclisten geçirilen torba yasa ile geçiş üstünlüğü sıralamasına milletvekilleri de eklendi. Yasaya göre milletvekili araçları kırmızı ışıkta geçebilecek, park yasağı gibi trafik kısıtlamalarına tabi olmayacak, 'çakar' da takabilecek.

'AZRAİL KİMSEYE AYRICALIK TANIMAZ'

Yasaya tepki gösteren Sürücü Kursları ve Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan, vekillerin cezalardan etkilenmemek ve daha rahat hareket edebilmek için özel yasalarla kendilerini korumaya aldığını savundu. Akan, "Trafikte standart istiyor olmamız en doğal hakkımız. Trafikte adaletin sağlanması için herkese eşit davranılması gerekiyor. Unutulmamalıdır ki trafikte Azrail kimseye ayrıcalık tanımaz. Eğitimciler olarak iddia ediyoruz ki bu işin çözümü caydırıcı cezalar, etkin denetim, trafikte adalet ve eşitlik ile sağlanır" dedi.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber