Gün Haber

Memur- Sen'den 28 Şubat açıklaması

MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (Memur- Sen) Kadın Kolları Burdur Şube Başkanı Rahşan Ozan 28 Şubat Post Modern Darbesi dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Memur- Sen'den 28 Şubat açıklaması
Haberler / BURDUR
24 Şubat 2021 Çarşamba 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Memur- Sen İl Başkanlığı'ndaki basın açıklamasına Memur- Sen İl Başkanı Murat Bulut, Sağlık- Sen İl Başkanı Faruk Ozan ile kadın kolları üyeleri katıldı. Ozan, milletin iradesinin ve egemenliğinin, çoğunluğu kadın olmak üzere kamu görevlilerinin emeğinin, ekmeğinin, hak ve özgürlüğünün gasp edildiği 28 Şubat darbesinin üzerinden 24 yıl geçtiğini söyledi. Ozan, "Post modern olarak tesmiye 28 Şubat askeri müdahalesi, o meşum MGK toplantısının tarihiyle anılsa da 90'lı yılların başında başlamış bir 'vesayet' sürecidir. Millete bakan yönüyle vahşi bir toplum mühendisliğinin, devlete bakan yönüyle de ülke varlığını talan etme yolsuzluğunun adıdır. Milletin içinden çıkan inançlı kadroların iktidara gelmesini hazmedemeyenlerin şuursuz intikam hırsıyla; 6 milyon kişi hukuksuz fişlemelerle sakıncalı ilan edildi. Binlercesi haksız soruşturma ve kovuşturmalarla mahkûm edildi. Öğrenciler okullarından, kamu görevlileri memuriyetten, işçiler işlerinden ihraç edildi. Şirketler yeşil sermaye kumpasıyla ekmeklerinden edildi" dedi.

Ozan şunları söyledi:

"Bin yıl sürecek iddiasına karşı millet 7 yılda darbecilerin heveslerini kursaklarında koydu. Türkiye'de bir ilk olarak darbecilere ve vesayetçilere yargı eliyle yaptıklarının hesabı soruldu. Darbecilerden 21'i müebbet hapisle cezalandırıldı. Tedricen de olsa, vesayet düzeni ve düzenlemeleri bütün yasaklarla birlikte ortadan kaldırıldı."

MEMUR SENDIKALARI KONFEDERASYONU (MEMUR- SEN) KADIN KOLLARI BURDUR SUBE BASKANI RAHSAN OZAN  28 SUBAT POST MODERN DARBESI DOLAYISIYLA BASIN ACIKLAMASI YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber