Gün Haber

Maskesiz hastane randevu pazarlığı nasıl başladı, nasıl bitti?

Antalya'da bugün ilginç bir olay yaşandı. Bir kişi MedicalPark Hastanesi'ne check-up yaptıracağını ama maskeye karşı olduğu için hastanede maske takmayacağını söyledi. İddiaya göre, isteği kabul edilen vatandaş hastaneye gittiğinde doktor engeline takılınca ortalık karıştı.
ABONE OL
Abone Ol
Maskesiz hastane randevu pazarlığı nasıl başladı, nasıl bitti?
Haberler / Sağlık
20 Kasım 2021 Cumartesi 18:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

5gvirusnews.com'un haberi aynen şöyle: 

"Antalya Medical Park’da bugün yaşananlar, bir kez daha maske konusundaki trajediyi, olmazsa olmaz tıbbi soruları ve sorunları da gündeme getirdi.

Maskenin karanlık yüzü, Medical Park yetkililerinin Antalya’da daha önce müşterileri  olan bir kişiye  Check-Up olması için teklif  götürmesi ile kendini gösterdi. Yapılan telefon görüşmesinde müşteri Check-Up teklifini yalnızca bir şartla kabul etti. O da “hastanede maske takmam” dedi. Ve bu şartla teklif kabul edildi. Ön ödeme yapıldı. Check-Up günü geldiğinde müşteri hastaneye giriş yaptı. Ödemesi gereken bedelin geri kalanını ödedi. EKG’si çekildi, kan tahlilleri için kan verdi. Sıra EKG’yi görecek olan kalp doktorunun odasına girdi.  

Doktor; Maskenizi takın.

Müşteri ; Maske takmıyorum. Check-Up randevusu almadan önce de takmayacağımı  söyledim.

Doktor; Tamam siz dışarı çıkın ben görüşüyüm.

Bu arada Check-Up servisinde görevli personel doktorla görüştü. Doktor’un maskesiz tedavi yapmayacağı müşteriye bildirildi. Müşteri de maskeyi kesinlikle takmayacağını ve sağlığına zarar verdiğini söyledi. Bu sefer de devreye ilk önce Hasta İlişkiler departmanından Fulya SAĞDIÇ DEMİRAY daha sonra da  Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa YAĞCI girdi. Check-Up tamamlanmadan, ücret iadesi yapılmak sureti ile işlemin sonlandırılacağı söylendi. Müşteri ise sözlü olarak söylenen ifadeleri yazılı olarak istedi. Hastane yetkilileri vermeyeceklerini söyledi. Müşteri ısrar etti, aradan 30 dakika geçtikten sonra müşterinin istediği yazıya Not eklenerek imzalandı!

30 Dakika süre içinde ise müşterinin dikkatinden bu sefer de, anne kucağında iki yaşındaki maskeli çocuk,  15 dakikada 2 kez anons edilen İçişleri Bakanlığı genelgesi gereği hastane içinde maske zorunluluğu ve 4. Katta bulunan yarı açık alana maskesi çıkartır çıkartmaz sigarasını yakan doktorlar, hastalar ve müşteriler vardı. Hastane içinde ise maske takmıyor diye muayenesi yapılmayan vatandaş.

-Maske takmayan bir kişi doktor nezdinde bu kadar tehlikeli mi veya maske takmak zorunda mı? İşte bu soruyu Assoc. Prof.Dr. Mustafa Erdoğan SURAT’a sorduk. “Hekime gitmekte sağlık meselesidir, aynen işkembe içerken nasıl maskeni çıkartıyorsan, hekim karşısında da maske zorunluluğu ve  mecburiyeti de olamaz! Doktor’un senin masken yok muayene etmem demesi etik değildir. Ve doktorun böyle bir söylemi de  tehlikelidir. Hekim  kendisi istiyorsa taksın ki diş hekimler zorunlu olarak takar. Hekim ile hasta arasında bu türden bir örtünme söz konusu olamaz, tıbbın temel hizmetlerine aykırıdır. Bu biçimsel bir taleptir. Üstelik maskenin koruduğuna ilişkin de ciddi bir makale yoktur. Doktorun bu talebi, hasta hakları açısından bakıldığında biçimsel bir engeli de  bulunmaktadır.

Sağlık merkezinde sterilizasyonu çok daha önemlidir.  

Sonuçta bir sağlık kuruluşu olan Antalya Medical Park’ta iki saat içinde yaşananlar, maskenin gerçek yüzünü de göstermiş oldu. Sağlığa zararlı olan doktorun bu tavrıdır, müşterinin maske takmamamsı değil!.

Hastanede iki yaşında bir çocuğun  Anne kucağında dolaşması ise tedbirlerinin insan sağlığını hedef aldığını, tutanak ise suçun belgesidir.  

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Jale.z kuşağı
 22 Kasım 2021 Pazartesi 01:34
Helal olsun bu yiğide maske bir yüz PAÇAVRASIDİR Sağlıkla ilgisi yoktur tarihte hep Kölelerin sembolü olmuştur.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber