Gün Haber

Lösemi

Lösemi, kan hücrelerinin normalin üzerinde çoğalması ile beliren bir kanser türüdür. Özellikle alyuvarların çoğalması neticesinde ortaya çıkmaktadır.
ABONE OL
Abone Ol
Lösemi
Haberler / Sağlık
26 Mart 2022 Cumartesi 15:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’de en çok çocuk grubunda görülen kan kanseri, vücuttaki kan üretim sistemini “lenfatik sistem ve kemik iliği” etkileyen bir kanser türüdür. Hastalık, akut veya kronik olarak, tümörün yayılma durumuna ve gelişim özelliklerine göre sınıflandırılmaktadır. Genel olarak, akut kan kanseri çocuklarda ortaya çıkarken, kronik kan kanseri daha çok yetişkinlerde görülme eğilimindedir. Kan kanseri, hücre tipine göre ve hastalığın süresine göre çeşitlilik göstermektedir.

Lösemi Kanserinde Erken Tanı

Her kanser hastalığında olduğu gibi lösemi kanserinde de erken tanı, hastalığın tedavisi noktasında önemli bir yer taşıyor. Bu yüzden erken tanı için hastalığın belirtilerini iyi gözlemlemek gerekmektedir. Bu doğrultuda kan kanserinin;

  • Ateş yüksekliği,
  • Vücutta halsizlik,
  • Yemek yemede iştahsızlık,
  • Ciddi oranda kilo kaybı,
  • Burun ve cilt altındaki belirsiz kanamalar,
  • Lenf bezlerinde büyüme,
  • Ciddi oranda kansızlık,
  • Karaciğer-dalak büyümesi gibi belirtileri mevuttur.

Bireyler kendilerinde veya çocuklarında görünen bu belirtileri takip edip, mutlaka uzman desteği almaları gerekmektedir. Hematoloji uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, bu alanda tanınan saygın doktorlardan biridir.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner İle Lösemi

Lösemi hastalığı için net tedavi yöntemi yoktur. Ancak alternatif ve büyük oranda başarı sağlayan tedavi yöntemleri vardır. Bunlardan en önemlisi kemoterapi ve ilik nakli tedavisidir.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner, geçmişten günümüze kadar net tedavi yöntemleri olmasa da büyük başarılar olduğunu ve bu başarılarda oranların bir hayli yüksek olduğunu belirtmektedir. Bilimsel çalışmaları ve deneyimiyle, hastalarının gözlem ve tedavilerinde hassasiyetle durması onu diğer hekimlerden farklı kılmaktadır. Yaptığı araştırmalar ve bilimsel çalışmalarla, bu alana kendini kanıtlamış uzman bir doktordur. Detaylı bilgi için bu sayfayı https://www.mustafacetiner.com/losemi/ ziyaret edebilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber