Gün Haber

Kuyumculardan 81 il için yeni karar

Türkiye genelindeki kuyumcular, altın alım-satım işlemlerinde artan dolandırıcılık vakalarıyla mücadele etmek için önemli bir karar aldı. 81 ilde kuyumcular artık kesme altın formundaki ürünleri satın almayacaklarını duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Kuyumculardan 81 il için yeni karar
Haberler / Ekonomi
18 Nisan 2024 Perşembe 18:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son yıllarda altın fiyatlarındaki yükseliş, yatırımcıları sevindirirken, kuyumcu dükkanlarında yaşanan izdihamlar ve dolandırıcılık olayları da artış gösterdi. Özellikle 2024 yılında gram altın fiyatlarının 2500 lira seviyelerini geçmesiyle birlikte, altın yatırımcıları için dolandırıcılık riski de yükseldi.

Halk TV'nin haberine göre, 81 ilde kuyumcular artık kesme altın formundaki ürünleri satın almayacaklarını duyurdu. Bu karar, özellikle altın piyasasında son dönemlerde yaşanan sahtecilik olaylarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

NEDEN KESME ALTIN SATIŞI YAPILMAYACAK?

Kesme altınlar, üzerlerinde barkod veya seri numarası bulunmadığı için dolandırıcıların hedefi haline gelmiş durumda. Dolandırıcılar, bu altınları sahte olarak üretebiliyor ve piyasaya sürebiliyor. Bu durum, birçok altın yatırımcısının mağdur olmasına neden oluyor. Kuyumcular, bu riski minimize etmek için kesme altın alım-satımını durdurma kararı aldı.

Paketli altınlar ise seri numarası, üretici firma gibi bilgiler içerdiği için sahte olma ihtimali daha düşük. Bu sebeple kuyumcular, yatırımcıları paketli altın alımına yönlendiriyor ve kesme altınların alım-satımından kaçınmaları konusunda uyarıyorlar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber