Gün Haber

Korkuteli Belediyesi'nde nisan meclisi

KORKUTELİ Belediyesi'nin nisan ayı meclisi yapıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Korkuteli Belediyesi'nde nisan meclisi
Haberler / Antalya
7 Nisan 2021 Çarşamba 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Korkuteli Belediyesi'nin nisan ayı olağan meclis toplantısı dün Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek'in yönettiği oturumda gerçekleştirildi. Mecliste 18 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. İlçede çarşamba günü kurulan pazar yeri ücretleri konusunun meclis gündemine alınması, esnafın ödeyeceği ücretin metrekaresi 1,5 TL olarak komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Yapılan faaliyet raporu görüşmelerinde AK Parti çekimser kalırken, MHP doğrudan kabulünü teklif etti. Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti 'faaliyet raporunu onaylamıyoruz' şeklinde oy kullandı. Faaliyet raporu 13 hayır, 6 evet, 5 çekimser ve 1 boş olmak üzere oy çokluğuyla ibra edilmiş kabul edildi.

Belediye meclis katip üyeliklerine CHP'den Hatice Demir, Saadet Partisi'nden Nazan Yavuz yeni katip üyesi seçildi. Meclise yeniden görüşülmek üzere havale edilen pazar yerinin eski yer olan Turgut Manavoğlu'nda devam etmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gizli oylamayla yapılan seçimde belediye meclis başkan ve başkan vekilliğine İrfan Yılmaz ve Turgut Kara seçildi. Korkuteli Belediyesi'nde bir yıl görev yapmak üzere iki daimi encümen üyesi seçiminde Saadet Partisi'nden Yusuf Sarıcalar ve CHP'den Ayşegül Pınar daimi encümen seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna Ogün Taş, Muharrem Akten, Yüksel Atmaca, Hatice Demir, Ayhan Tığrak; Planlama ve İmar Komisyonuna İlhami Yıldıran, İrfan Yılmaz, Osman Manis, Süleyman Uğurlu, Ese Onuk; Hukuk Komisyonuna Tülay Yıldız, Mustafa Kızılsert, Nazan Yavuz, Ayşegül Pınar, İrfan Yılmaz; Mülkiyet Değerlendirme Komisyonuna Lütfi Yapıcı, Osman Deviren, Celal Büyükyıldız, Osman Manis, Ayhan Tığrak; Gençlik ve Spor Komisyonuna Yusuf Yıldız, Muharrem Akten, Nazan Yavuz, Ayşegül Pınar, Ayhan Tığrak; Çevre Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna Lütfi Yapıcı, Osman Deviren, Yusuf Sarıcalar, Turgut Kara, Ayhan Tığrak; İsim Belirleme Komisyonuna Yusuf Yıldız, Nuray Bakacak, Mehmet Manavoğlu, Osman Manis, Ali Ateş seçildi.

MECLİS KREDİYE ONAY VERMEDİ

Mecliste en çok merak edilen maddelerden biri de Korkuteli esnafına yapılan ve yapılacak ödemelerde aksaklık yaşanması sebebiyle Korkuteli Belediyesi ve Antkor İnşaat AŞ'nin esnafa olan borcunun ödenmesi amacıyla kredi kullanmak istemesi üzerine belediye başkanına nakit kredi kullanımı hususunda yetki verilmesine ilişkin madde oldu. Gündem maddesi CHP, AK Parti, Saadet Partisi ve İYİ Parti'nin evet MHP'nin hayır oyuna karşılık komisyon kararı doğrultusunda oy çokluğu ile reddedildi.

SATIŞ YETKİSİ GERİ ALINDI

Meclisteki diğer önemli bir madde ise Korkuteli Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince; Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek'e daha önce verilen arsa satış yetkilerinin geri alınması oylandı. Bu madde CHP, AK Parti, İYİ Parti ve Saadet Partili meclis üyelerinin evet, MHP'nin hayır oyu ile ilgili madde önerge doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.

'HİZMET DURMAYACAK'

Meclis sonunda bir konuşma yapan Korkuteli Belediye Meclisi Ömer İşlek, "Sıkıntı çekeceğiz ama bugün itibarıyla bir şey söyleyeceğim size; bu memleketin seçilmiş bir belediye başkanıyım. Ve bugünden itibaren maalesef proje ile uğraşacakken siyasetle uğraşmak zorunda kaldığım bir döneme gireceğim. Korkuteli'ne üzülüyorum 15 gündür falan, bir teşekkürler etmem lazım. Birinci teşekkür ekibime, 'başkanım hiç kafana takma biz bir şekilde 24 aydır bu projeleri tamamını yaparken satışlı, satışsız yapıyorduk, bunun finansmanlarının hepsini karşılayabiliriz hiç merak etmeyin' dediler. Dolayısıyla buradan Korkuteli'ndeki 52 mahalle muhtarım bilsin ki Ömer İşlek, Ramazan ayının çıkışında Toplam Çözüm Ekibinin ikinci etabıyla köylere çalışmaya başlıyordur, hizmet durmayacak" dedi.

'CUMHUR İTTİFAKI'NA LAF SÖYLETMEM'

Konuşmasında Cumhur İttifakı ile ilgili de açıklama yapan Başkan İşlek, "Finansal ayarlamalar yapılmıştır. Borçlanma ve satın almayla da ilgili değildir. Neyi nasıl ne yaptığımızı da arkadaşlara ders olsun diye belediyecilik anlamında gönderilecektir. Çünkü bunu ben dejavu olarak o meşhur Aliağa'da yaşamıştım. Meclisten borçlanma satış yetkisi çıkmadığında işler nasıl yapılıyor onu göreceğiz şimdi hep beraber. Üçüncü teşekkürüm sayın ilçe başkanım ve ilçe teşkilatıma. Onlar da bana 'niye üzülüyorsun ki sağdan say 20 soldan say 20 kişiydik merak etme' dediler. Üçüncüsü meclis üyelerime. Dördüncü teşekkürüm Cumhur İttifakı'nın sayın ilçe başkanı ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Hiç kimse zannetmesin ki iki tane lider orada bu devletin bekası ve milletin bekası için içeride dışarıdaki ne kadar düşman var onunla savaşırken, biz kalkıp da Korkuteli'de birilerinin ağzına, ben buranın lideriysem Cumhur İttifakına laf söyletmem. Cumhur İttifakı ile bir problem yoktur. Kimse de bunu fitne fesatla kaşıma yapmasın arkadaşlarıma da hiçbir gönül kırgınlığım yoktur" diye konuştu.

KORKUTELI BELEDIYESI'NIN NISAN AYI MECLISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

KORKUTELI BELEDIYESI'NIN NISAN AYI MECLISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

KORKUTELI BELEDIYESI'NIN NISAN AYI MECLISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

KORKUTELI BELEDIYESI'NIN NISAN AYI MECLISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber