Gün Haber

Kaş, depremzedeler için tek yürek oldu

ELAZIĞ'da meydana gelen depremin ardından başlatılan yardım kampanyasında Antalya'nın Kaş ilçesi tek yürek oldu. Toplanan malzemelerin konulduğu 4 tır, deprem bölgesine dualarla uğurlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Kaş, depremzedeler için tek yürek oldu
Haberler / Antalya
27 Ocak 2020 Pazartesi 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan kampanyada Kaş merkez ve 54 mahallesinde halk, depremzedeler için seferber oldu. Her mahallede oluşturulan ekipler toplanan yardımları Kaş'a bağlı Kınık Mahallesi Toptancı Hali'ndeki merkeze getirdi. Domates, biber, marul, lahana, elma, portakal, yaklaşık 5 ton zeytinyağı, un, kuru gıda, kıyafet, battaniye, yorgan, yatak ve halı gibi malzemeler tasnif edildi. Yaklaşık 100 tona yakın malzeme daha sonra 4 tıra yüklendi. Tırlar, Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Yavaş, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, belediye meclis üyeleri, yetkililer, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı törenle Elazığ'a uğurlandı. 4 tırda yaklaşık 500 bin lira değerinde malzeme gönderildiği belirtildi.

Uğurlama töreninde konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Bugün güzel bir yardımlaşma, dayanışma örneği gösteriyoruz. Ülkemizin neresinde olursa olsun, bu tür felaketlerde insanımız yardımlaşma örneği gösteriyoruz. Dayanışma örneği gösteriyor. Dünyaya örnek bir dayanışma bu. Bizler de Kaş ilçesi olarak karınca kadarınca topladığımız yardım malzemelerini tırlara yükledik. İlçemizden 4 tır malzemeyi yola çıkarıyoruz" dedi.

Kaymakam Bülent Karacan da "Böyle bir acı olay üstüne birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek üzere, yardımlaşma duygumuzu göstermek üzere bir aradayız. Cuma günü bir afet yaşadık. Rabbimden gelen bir afettir. Ama bu afetlerle de biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi yaşatıyoruz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir düsturu gereği, oradaki kardeşlerimize, dostlarımıza ulaştırmak üzere belediyemiz güzel bir organizasyon yaptı. Sağ olun sizler de destek verdiniz. Rabbim yardımlarınızı kabul etsin" diye konuştu.

Ardından bir din görevlisi dua etti. Dualar ve alkışlar eşliğinde 4 tır ve belediyeye ait zeytinyağı yüklü bir öncü aracı deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

ELAZIG'DA MEYDANA GELEN DEPREMIN ARDINDAN BASLATILAN YARDIM KAMPANYASINDA ANTALYA'NIN KAS ILCESI TEK YUREK OLDU. TOPLANAN MALZEMELERIN KONULDUGU 4 TIR, DEPREM BOLGESINE DUALARLA UGURLANDI.(FOTO:KAS-DHA)

ELAZIG'DA MEYDANA GELEN DEPREMIN ARDINDAN BASLATILAN YARDIM KAMPANYASINDA ANTALYA'NIN KAS ILCESI TEK YUREK OLDU. TOPLANAN MALZEMELERIN KONULDUGU 4 TIR, DEPREM BOLGESINE DUALARLA UGURLANDI.(FOTO:KAS-DHA)

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber