Gün Haber

Karamanlı'da tarımsal üretim atağı

BURDUR'un Karamanlı ilçesinde uygulanan 'Tarımsal Kalkınma Modeli' kapsamında coğrafi işaret alan ceviz, kişniş ve rezenenin Türkiye ve yurt dışında pazarlanmasına yönelik çalışmalar başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Karamanlı'da tarımsal üretim atağı
Haberler / BURDUR
10 Aralık 2021 Cuma 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Burdur'un Karamanlı ilçesi, tarım alanında son yıllarda yapılan çalışmalarla dikkati çekiyor. Tarımsal üretimde yetiştirilen ürünler, Karamanlı Belediyesi'nin öncülüğünde markalaşmaya başlıyor. Çalışmalar kapsamında, Karamanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karamanlı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından her yaştan vatandaşa bilinçli tarım uygulamaları ile tarımsal üretime yönelik eğitimler verildi.

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Karamanlı'da üreticilerin, modern tarımın getirdiği teknoloji ve bilgiyi geleneksel yöntemlerle kullandığını anlattı. Bölgede yöresel ürünlerin ve üretim tekniklerinin sonraki nesillere aktarıldığını, üretim kapasitesin arttığını dile getiren Selimoğlu, "İlçemiz, verimli toprakları, yeni sistem kapalı devre baraj ve sondaj sulamaları ile önemli bir avantajı elinde bulundurmaktadır. Kendimize has yöresel ürünlerimizi, bu çalışmalar kapsamında önce Türkiye'de sonra da yurtdışındaki tüketiciler ile buluşturacağız" dedi.

Tarımsal üretimde pazarlamanın önemine dikkati çeken Selimoğlu, "Karamanlı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Karamanlı Ziraat Odası'nın işbirliğinde, belediyemizin akademik danışmanı Tufan Yayla tarafından geliştirilen 'Karamanlı Tarımsal Kalkınma Modeli'nin hayata geçmesine yönelik faaliyetleri ve hazırlanan projeleri desteklemekteyiz. 2018'de cevizi, kişnişi ve rezenesi için coğrafi işaret başvurusu yaptık. Karamanlı cevizi, kişnişi 2020'de Karamanlı Rezenesi de geçtiğimiz 1 Nisan'da tescil edilerek onaylandı. Karamanlı Belediyesi, ürün olarak rezene ve kişnişi ilk tescil ettiren ilçe olmakla birlikte, hem bulunduğu il olan Burdur'da hem de Türkiye'de üç ürünün tescilini alan tek ilçe belediyesi oldu."

BURDUR'UN KARAMANLI ILCESINDE UYGULANAN 'TARIMSAL KALKINMA MODELI' KAPSAMINDA COGRAFI ISARET ALAN CEVIZ, KISNIS VE REZENENIN TURKIYE VE YURT DISINDA PAZARLANMASINA YONELIK CALISMALAR BASLADI.(FATIH SELIMOGLU) (FOTO:BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 11 Aralık 2021 Cumartesi 07:22
İnsan rüyasında görse inanmazdı 1 kg SÜTÜN 15 TL olduğu bir güne geldik,hani gelenektendir derler ya 'ALLAH FAKİR FUKARAYA YARDIM ETSİN' diye,iyi de artık cenabı Allah ne yapsın insanoğluna akıl fikir vermiş ki iyi yönde kullan diye.İnsanoğlunun insanoğluna veya insanın kendisine yaptığını kimse yapmaz diye,20 sene boyunca sandık her önüne geldiğinde hep aynı yere daha çok daha çok verirseniz oda hep ben doğru yapıyorum diye kendisini çek etme durumunu hiç görmedi ve ekonomik politikalarının yanlışları sonucu bu noktaya geldik. Vatandaş olarak 5 yıllık yetkiyi vermişsiniz ama ondan önce öyle yetkiler vermişsiniz ki alınan kararları denetleyecek veya engelleyecek hiç bir sistem olmadığı halde onu da kabul etmişsiniz,peki gelinen noktada ne olacak derseniz,vatandaş olarak veya meclisin veya herhanği bir makamın yasalar çerçevesinde hiç bir çözüm yetkisi bulunmadığından öylece üzerimize gelmekte olan ve ekonomik olarak ezmeye başlayan tabiri caizse kaya kütlesinin üzerimizden geçmesini öylece seyir ederek kuzu kuzu razı olacağız.Çünkü daha önceden bunları sen vermişsin canım vatandaşım,hanği birini yazalım mazotun 10 Tl yi geçtiği,doların,euronun 14 TL ye 16 Tl ye dayanarak bundan sonrada ne olacağının bilinmediği,1 ekmeğin 2,5 Tl,1 kg peynirin 60 Tl yi geçtiği et ürünlerini yazmayalım zaten sizler biliyorsunuz sadece etiketlere bakarak geçildiği bir zamanda ev kiraları 2000 Tl civarında iken asgari ücretin 2825,95 kuruştan 4000 Tl bile yapılmasının tartışıldığı bir zamanda bırakın yoksulluğu hayatta kalmanın mücadelesini verecek olan vatandaşım inan ki bunun sebebi sensin hepimiziz. Başa dönersek 1 kg SÜT 15 TL,rüyamızda görsek inanmazdık ama gerçek,büyümekte olan çocuklarına süt içirmek zorunda olan aileleri düşünün şimdi,bu çocukların gelişmesi ve büyümesi için temel gıda maddesi,bunları alamazlarsa diğer ülke çocuklarıyla nasıl rekabet edecekler.Bu nasıl bir düzen bilen var mı.?????

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber