Gün Haber

Kapınızı postacı veya polis çaldı mı?.. Çünkü kurbanlardan biri siz olabilirsiniz

Antalya’da, kendilerini polis, adliye çalışanı, banka görevlisi olarak tanıtarak, boş senet imzalatıp bunları avukatlar aracısıyla tahsilata koyan, taşınır, taşınmaz gayrimenkullere haciz getirenlere yönelik operasyon yapıldı. Aralarında 2 avukatın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.
ABONE OL
Abone Ol
Kapınızı postacı veya polis çaldı mı?.. Çünkü kurbanlardan biri siz olabilirsiniz
Haberler / Antalya
18 Eylül 2019 Çarşamba 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜN HABER (Özel)

Antalya’da son yılların en büyük ‘Senet’ operasyonlarından biri gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 7 kişiden 5’inin tutuklandığı, 2 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı olayda mağdur sayısı 40’ı geçti. Bu kişilerin dolandırılması yoluyla elde edilen para ve hacizli gayrimenkul değerinin 20 milyon TL’yi aştığı öğrenildi.

POLİS VE ADLİ MEMUR KILIĞINDA DOLANDIRICILIK

Gün Haber’in mağdur yakınlarından edindiği bilgiye göre, Antalya’da varlıklı ve adli davaları olan kişileri seçen dolandırıcılar, kurbanlarının kapılarını çalıp kendilerini polis, adli görevli veya postacı olarak tanıtıyorlardı. Duruşmaya gelmediği, ifade vermediği, evraklarda eksiklik olduğu bahaneleriyle bu kişilerin gözünü korkutan dolandırıcıların imzalattığı evraklar arasında boş senetler de bulunuyordu. Farkında olmadan kendisine uzatılan evraklara onlarca imza atan kurbanlar boş senetleri imzaladığının fakına bile varamıyordu.

AVUKATLAR DEVREYE GİRİYOR

İddiaya göre dolandırıcılar, bu senetleri  Antalya’da avukatlık yapan Ç.Ç ve S.E aracılığıyla tahsil ediyorlardı. Tahsil edilemeyen senetler için ise kişilerin taşınır taşınmaz tüm mallarına haciz konuluyordu.

NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Dolandırıcılık yöntemiyle kendilerine imzalattırılan senetlerden habersiz onlarca kişi, birbirinden habersiz şekilde savcılığa giderek şikayetçi oldular. Ancak, imzaların gerçek olması nedeniyle tahsilatlar yapılmaya evlere, arabalara, arazilere haciz konulmaya başlandı.

Bu mağdurlardan bir kaçı tesadüfen aynı yöntemle dolandırıldıklarını öğrenince araştırmaya başladılar ve gerçek ortaya çıktı.

WHATSAPP GRUBU KURDULAR

Dolandırıcı kurbanları WhatsApp grubu kurarak dayanışma içine girdiler. Şimdi bu kişiler tarafından dolandırılan yeni kurbanları arıyorlar. Muğla, Burdur ve Isparta’da da aynı kişilerce dolandırılan kurbanların olduğu haberleri de gelmeye başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Mehmet
 18 Eylül 2019 Çarşamba 22:28
Allah belalarını versin bende bunların magdururum
 Zayim Dogrucu
 18 Eylül 2019 Çarşamba 12:17
3 yildir bu dolandiricilarla bende ugrasiyorum A A denen sahis ren a car da aldigi iki teminat senetini vermeyerek hayatimi karartti. Benim gibi onlarca kisi var.Adalet yerini bulur inşallah
 Doğan
 18 Eylül 2019 Çarşamba 11:43
Eğer adalet varsa yerini bulur. Bu nların mağdurlarına biriyim

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber