Gün Haber

Kapadokya'da mankenler bağ bozumuna katıldı

NEVŞEHİR'in Ürgüp ilçesinde Asya, Afrika, Avrupa Moda Kültür Haftası (AFWEU) kapsamında düzenlenen Kapadokya Fashion Week'te sahne alan mankenler, bağ bozumuna katıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Kapadokya'da mankenler bağ bozumuna katıldı
Haberler / Türkiye
25 Eylül 2020 Cuma 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilecek Kapadokya Fashion Week için 36 ülkeden bölgeye gelen mankenler, bölgedeki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Nevşehir merkeze bağlı Kavak beldesindeki bağ bozumuna katılan modeller, Kapadokya'nın ünlü bağlarını gezerek üzüm kesti. İlk kez bir bağ bozumuna katıldıklarını belirten modeller, kendileri açısından da oldukça ilginç olan bu köklü geleneği bizzat yaşamanın heyecanlı olduğunu söyledi.

Üzüm keserken bambaşka bir kültürün varlığından çok samimi bir şekilde haberdar olduğunu ifade eden Güney Amerikalı model ve tasarımcı Latoya Rijssen, "Çok sayıda medeniyetin hüküm sürdüğü bu bölgede, insanların asırlar boyunca günümüze taşıdığı bu özel kültürün moda ile birleştirilmiş olmasından son derece mutluyum. Çünkü aynı zamanda moda da insanın hikayesinden bahsediyor, tıpkı burada bir yaşam kültürü kuran üzüm hasadı yapan köylüler gibi" dedi. Bazı mankenler de yöresel kıyafetler giyerek domates salçasını kevgirden geçirdi.

NEVSEHIR’IN URGUP ILCESINDE KAPADOKYA FASHION WEEK'TE SAHNE ALAN MANKENLER, YORESEL KIYAFETLERLE SALCA YAPTI FOTO-NEVSEHIR-DHA

NEVSEHIR’IN URGUP ILCESINDE KAPADOKYA FASHION WEEK'TE SAHNE ALAN MANKENLER, BAG BOZUMUNA KATILDI. FOTO-NEVSEHIR-DHA

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber