Gün Haber

Kabine değişikliği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede revizyon yapacağı iddia ediliyor. Sosyal medyada dolaşıma sokulan yeni kabine listesi Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca yalansa da AKP içindeki kaynaklar, kabine değişikliğinin uzak bir ihtimal olmadığını belirtti
ABONE OL
Abone Ol
Kabine değişikliği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi
Haberler / Siyaset
3 Haziran 2020 Çarşamba 23:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyal medyada ve farklı iletişim kanallarında, yeni kabine listesi olduğu iddia edilen bir liste dolaşıma sokuldu.

Listede Antalya'dan bir isim yer aldı. Antalyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yer almadığı söz konusu listede, Antalya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Menderes Türel'in ismi 'Turizm Bakanı' olarak geçti.  Liste Antalya'da heyecan yarattı.

Söz konusu liste Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yayınlansa da AKP içindeki kaynaklar, bir kabine değişikliği ihtimalinden söz etti.

Kabine değişikliği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi

Yeni kabinede, İçişleri Bakanı Fuat Oktay, Maliye Bakanı Adnan Bali, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ise Berat Albayrak olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bakanlık dönemi ise sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının yalanladığı ve internete sızdırılan yeni kabinede ise eski başbakan Binali Yıldırım, mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak gösteriliyor.

Mevcut Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Soylu’nun yerine İçişleri Bakanı olacağı öne sürülürken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ise Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturacak. Çevre ve Ticaret gibi bazı bakanlıklarda ise görev değişimi olmayacak.

Listeye göre Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yerine ise İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin isminin konuşulduğunu aktarıldı.

DOLAŞIMA SOKULAN LİSTE

İddiaya göre yeni kabine şu şekilde:

kabine-degisikligi-iddiasi-kulisleri-hareketlendirdi-739618-1.

NEDEN ÖNEMLİ?

Sosyal medyada dolaşıma sokulan kabine listesinin ya da AKP içinden sızdırılan revizyon kulislerinin doğruluğunu zaman gösterecek.

Ancak bu konuda önemli nokta, iddiaların en azından bir kısmının AKP içinde de konuşulduğunun teyit edilmesi. Tabloya, liste doğruluğu/yanlışlığı tartışmasının bir adım gerisinden bakınca, parti içindeki çekişmenin tam gaz devam ettiğini gösteriyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 A.Rıza ÖZÇELİK
 4 Haziran 2020 Perşembe 09:40
bazıları için çok komik bir atama kararnamesi olmuş. menderes bey için bir şey diyemem ama bazıları için çok uygunsuz olmuş. haberin konusuna gelince daha önceki kültür ve turizm bakanı antalya için bir şey yaptı mı? hayır. doğru ise menderes beyin çok şey yapacağını düşünüyorum.
 demir
 4 Haziran 2020 Perşembe 08:23
SOSYAL MEDYA:Teknolojiyi iyi anlamda kullanırsanız çok güzel.Kötü anlamda kullanırsanız da çok kötü.Bu yayınlanan listeye de bakınca kötü örneklerden birisi,bir deli bir kuyuya taş atar kırk akıllı çıkaramazlar derler ya,işte tamda bu durum,biri çıkmış kafasına göre bir liste yapmış ve yayınlamış,sosyal medyanın ne kadar kölesi olduysak hızla yayılmış.Bunun sahte olduğunu bile bile ilgi çektiği için birden çok sitelerde bu haberi görmek mümkün.Kim neden ve niçin böyle liste yapar yayınlar değişik açılardan bakılabilir.sonuç olarak karar verecek olan yasa gereği Cumhurbaşkanlığı Makamı,ne zamanki atama kararnamesi yayınlanır oradan hepimiz öğreniriz.O zamana kadar ise 'TOTO OYNAMAYA DEVAM'

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber