Gün Haber

İşte Türkiye'nin ilk 500'ü

Bu sene on üçüncü kez gerçekleştirilen ve finansal kurumlar ile holdingler dışındaki bütün sektörleri kapsayan “Fortune 500 Türkiye Listesi” geçtiğimiz günlerde açıklandı. Fortune tarafından paylaşılan listede sırasını koruyanların yanı sıra yükselen ve düşen firmaların da olması dikkat çekti.
ABONE OL
Abone Ol
İşte Türkiye'nin ilk 500'ü
Haberler / Ekonomi
9 Temmuz 2020 Perşembe 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fortune 500 Türkiye olarak adlandırılan listede bu yıl ilk sırayı Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) aldı. 89.6 Milyar TL net satış gelire sahip olan TÜPRAŞ bu sayede listenin ilk sırasına yerleşmeyi başardı. Bu arada Tüpraş geçen sene de listenin ilk sırasındaydı.  Enerji Piyasaları İşletme, 87.9 milyar TL net satış geliriyle ikinci sırada yer almasına rağmen sadece 62.8 milyon TL FVÖK ile kâr sıralamasında 316. oldu. 75,1 milyar lira net satış geliriyle üçüncü sırada yer alan Türk Hava Yolları’nı 53,6 milyar TL ile Petrol Ofisi, 46,3 milyar TL ile Opet takip etti.

İŞTE LİSTEDEKİ 500 FİRMA

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber