Gün Haber

Isparta'da koronavirüsten 300 kişi hayatını kaybetti

ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, geçen yıl mart ayından bu yana kentte koronavirüs salgını hastalığından 300 kişinin hayatını kaybettiğini, bugüne kadar toplamda 48 bin 35 kişinin hastalığa yakalandığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Isparta'da koronavirüsten 300 kişi hayatını kaybetti
Haberler / ISPARTA
9 Temmuz 2021 Cuma 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta'nın koronavirüs bilançosunu açıkladı. Vali Seymenoğlu, "İlimizde 2020 Mart ayından itibaren bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Covid-19 ile mücadele devam ediyor. Bu mücadelede hepimiz elimizden gelen en üstün gayreti gösteriyoruz. Ama bir türlü istediğimiz rakamlara Isparta ilinde ulaşamıyoruz. Bugüne kadar toplam test sayımız 242 bin 897, bunlardan pozitif çıkanlar 48 bin 35. Yani nüfusun yüzde 10'unda pozitif vaka ile karşılaşmışız. Bunlardan büyük kısmı tedaviye olumlu sonuç vermiştir. 300 vatandaşımız da rahmetli olmuştur" dedi.

İl genelinde mevcut vaka sayılarını da paylaşan Vali Seymenoğlu, Isparta genelinde 543 pozitif hastanın tedavisinin devam ettiğini söyledi. Seymenoğlu, "Hastane normal polikinliklerde 29 vatandaşımız var. Yoğun bakımda 6 ve entübede 6 vatandaşımız var. Hastanedeki ve il genelindeki sayımız azalmış durumda ama bu sayılara rağmen biz yine iller sıralamasında 100 bin kişiye yaklaşık yüzde 72 oranı ile ortanın üzerinde sıralardayız" dedi.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber