Gün Haber

İngiltere’de Moderna aşısının ilk dozu Elle Taylor’a yapıldı

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Moderna aşısının ilk dozunun Elle Taylor isimli bir kadına uygulandığını duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
İngiltere’de Moderna aşısının ilk dozu Elle Taylor’a yapıldı
Haberler / Dünya
7 Nisan 2021 Çarşamba 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Moderna aşısının ilk dozunun Elle Taylor isimli bir kadına uygulandığını bildirdi. Hancock, “Birleşik Krallık’ta Moderna aşısının ilk dozunun bakıcı Elle Taylor’a uygulanmasından dolayı çok mutluyum. Harika çalışmaları için herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

82 yaşındaki büyükannesine bakıcılık yapan 24 yaşındaki Elle Taylor'a, Carmarthen'deki West Wales General Hospital'da hemşire Laura French tarafından Moderna aşısının ilk dozu uygulandı. Yerel medyada yer alan habere göre Taylor, "Çok heyecanlı ve çok mutluyum. Büyükannemin bakıcısıyım, bu yüzden aşı olmam benim için çok önemli. Bu sayede ona düzgün ve güvenli bir şekilde bakabilirim” ifadelerini kullandı. Ayrıca Taylor, büyükannesinin ilk doz aşısını aldığını ve ikinci dozunu da cumartesi günü alacağını belirtti.

GALLER’DE BAŞLANACAĞINI DUYURMUŞTU

Hancock daha önce yaptığı açıklamada, Moderna koronavirüs aşısının dağıtımına Galler’de başlanacağını bildirmiş ve her 5 yetişkinden 3’ünün aşılandığını ve bunun ‘hayat kurtardığını’ belirtmişti.  İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise 17 milyon doz sipariş edildiğini bildirmişti.

İngiltere’de Moderna aşısının ilk dozu Ella Taylor’a yapıldı (DHA)

İngiltere, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber