Gün Haber

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 9 Yöntem

Hayatımız, öğrenmek ile geçen bir serüvenden ibarettir. Bu serüven içerisinde tamamen kendinizi geliştirmek size kalmış bir durum olacaktır.
ABONE OL
Abone Ol
İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 9 Yöntem
Haberler / Türkiye
19 Eylül 2021 Pazar 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fakat bu serüven içerisinde kendinize katabileceğiniz en güzel şey; İngilizce öğrenmek olacaktır. Hem iş hayatınızda hem sosyal hayatınızda kesinlikle ihtiyacınız olacak olan bir dildir. Sizlere bu açıdan her ne kadar bazı tavsiyelerde bulanacak olsak bile, bazı şeyler unutmamanız gerekecektir. Eğer içinde bulunduğunuz durumda, geç olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsanız. Bundan 5 sene sonrada öğrenmek istediğinizde de geç olduğunu görecektir.

Öncelikli Olarak Hedeflerinizi Belirlemelisiniz

Neden bunu yapmak istiyorsunuz? Bir şeyi yapmaya başlamadan önce neden yapmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Söz konusu İngilizce öğrenmek olduğu zamanda da aynı durum geçerlidir. Belki sadece mesleki İngilizce öğrenmek isteyebilirsiniz ya da bir işe girmek için dil yeterliliği konusunda eğitim almak isteyebilirsiniz ya da yurt dışında yaşamak için isteyebilirsiniz. Cümle çeviri gibi, tam bir İngilizce öğrenmek için, hedefinizi bu aşamada belirlemelisiniz.

İngilizce Yayınları Takip Edin

İngilizce Türkçe çeviri, İngilizce öğrenmek konusunda en çok size yardımcı olacak olan konulardan birisidir. Bu sayede her kelimeyi en basit yoldan hem öğrenebilirsiniz hem de telaffuzunu anlayabilirsiniz. Özellikle de siteler üzerinden, dergilerden ve en çok da dizi film ve belgesellerden bu konuda en iyi İngilizce dilini öğrenebilirsiniz.

Kelimeleri Kendi Başlarına Ezberlemeyin

Kelime ezberlemek elbette bir anlamda oldukça faydalı olacaktır. Fakat bunu başka şekilde öğrenmeye ne dersiniz? Kelimelerin anlamlarını da öğrendikten sonra, onları anlamları ile pekiştirin. Aralarında bir bağ kurarak hem öğrenmeye çalışın. Ezberlemek maalesef erken unutmanıza neden olacaktır. Bu yüzden anlayarak öğrenmeyi seçmeniz daha kalıcı olacaktır.

Her Fırsattı Muhakkak İngilizceyi Dinleyin

İngilizce şarkı dinlemek artık bir gereklilik değil, herkesin yaptığı bir eylem olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabi ki hem şarkıların güzel olması ve bunun yanı sıra bizlere bir şeyler katması da bir o kadar önemlidir. Dolayısıyla sizler de dil çevirisi konusunda özellikle de İngilizce programlar ve şarkılar dinleyerek kendinize yatırım yapabilirsiniz.

Hayatınıza İngilizceyi Adapte Edin

İngilizce, hayatınızda büyük yer kaplayacak bir dildir. Bu yüzden bu dili hayatınızın her alanına adapte etmelisiniz. Gerekirse çevrenizdeki insanlar ile İngilizce konuşabilir hatta hem telefon hem de bilgisayarınızın dilini de İngilizce yapabilirsiniz. Bu sayede hayatınızın her alanında da İngilizceye yer vermelisiniz. Bu daha çabuk İngilizceye yaklaşmanızı sağlayacaktır.

Hobileriniz İçince İngilizceyi Öğrenin

Günlük hayatımızda, birçok farklı yayını ve artık sosyal medya hesaplarını da takip edebiliyoruz. Bunları tamamen hobi amacı ile yapıyor olsak bile, aynı zamanda da bir şeyler öğrenebiliyoruz. Peki, bunları tamamen İngilizce şekilde takip etsek, bunları yaparken de Türkçe İngilizce çeviri yaparsak çok daha kolay öğrenebiliriz.

Eğitimlerinizi İngilizce Alın

Pandemi, artık hayatımıza “online” kelimesini soktu. Bu bağlamda, internet üzerinden birçok farklı eğitime katılabilirsiniz. İngilizce Türkçe dil çiftinde çeviri konusunda da bu yöntemi kullanabilirsiniz. Her ne kadar o an tam anlamıyor olsanız bile, sonrasında video izleyerek, kendinizi bu anlamda da geliştirebilirsiniz.

İngilizce Konuşmak İçin Pratik Yapın

İngilizce öğrenmekten daha önemli bir şey var ise; bu da İngilizce konuşmak olacaktır. Kimi zamanlarda Türkçeyi İngilizceye çeviri yapabilirsiniz. Fakat konuşmak ve bunu pratiğini yapmak çok daha faydalı ve kalıcı olacaktır. O yüzden bununla alakalı bazı programlara da katılabilirsiniz.

Yurtdışı Hayali Kurun

Hayalinizi kurduğunuz bir şeye ulaşmak çok daha kolay olacaktır. Dolayısıyla hem hayalini kurup hem de inanarak bir şe kalkışmak, sonucunda olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bu yüzden yurtdışı hayali kurun ve kendinize inanın. Bu sayede daha kolay öğrenebildiğinizi göreceksiniz.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Can
 18 Ekim 2021 Pazartesi 18:05
Hiç birşey anlamadın Bune

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber