Gün Haber

İmplant tedavisi hangi durumlarda uygulanır?

Kaybedilmiş olan dişlerin yerine yapılan en sağlıklı ve en kullanışlı yöntem olan implant uygulamaları için bazı gereklilikler bulunur.
ABONE OL
Abone Ol
İmplant tedavisi hangi durumlarda uygulanır?
Haberler / Sağlık
14 Aralık 2021 Salı 12:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İmplant tedavisi diş hekimleri tarafından en çok önerilen yöntemlerin başında gelir. Kaybedilmiş olan dişlerin yerine yapılan en sağlıklı ve en kullanışlı yöntem olan implant uygulamaları için bazı gereklilikler bulunur. Her hasta için implant öneriliyor olsa da her hastanın kemik yapısı buna uygun olmayabilir. Bu durumda ön muayene ile uzman hekimler tarafından bir tarama yapılır. Ve hastanın implant tedavisine uygun olup olmadığına bakılır.

İmplant tedavisinin uygulandığı durumlar vardır. İlk olarak tek diş eksikliğinde yandaki sağlam dişlere zarar vermeden oluşan diş eksikliğinin giderilmesi için kullanılır. Bir veya birden fazla diş eksikliği durumunda ise daha fazla implant yerleştirilerek sabit köprüler oluşturulur. Böylelikle kaybolmuş dişler yerine sağlam ve uzun ömürlü yapay dişler elde edilir.

İmplantın faydaları nelerdir

Gelişen teknoloji ile birlikte en yaygın olan diş tedavilerinin başında implant gelir. İmplant tedavisinin hastalara sunmuş olduğu çok önemli faydalar vardır. İşte implantın sağladığı fayalar;

  • İmplant çok sağlam ve rahat bir uygulamadır. Kendi dişiniz gibi güçlü bir alt yapıya sahip olduğu için verimli bir şekilde kullanılmaktadır.
  • İmplant uygulamaları eksik dişlerin tamamlanması için yapılır. Ve bu uygulama yapılırken diğer sağlam dişlerinize hiç zarar verilmez. Sağlıklı dişlerinize dokunmadan, onları küçültmeden implant tedavisi uygulanır.
  • İmplant uygulamaları diğer alternatif tedavi yöntemlerine oranla çok daha uzun ömürlüdür. Hekiminizin size belirtmiş olduğu bazı bakım uyarılarını dikkate aldığınızda ve uyguladığınızda implantlarınızı çok uzun yıllar güvenle kullanabilirsiniz.
  • Yapılan tedavilerde implantlar diş etinizin içine yerleştirilir ve kemik görevi görür. Diş protezleri ise gerçek dişlerinizin yerini alır. Bunlar bir bütündür ve iki uygulama birlikte doğal bir yapı oluşturur. Hem işlevsel olarak hem de estetik açıdan gerçek dişlerden farksız olur. 

İmplant tedavisinde hekimin önemi

Kaybedilmiş eksik dişlerinizin yerine yapılan en başarılı tedavi yöntemi implanttır. Hem sağlam olması hem uzun yıllar kullanılabilmesi hem de işlevsel özellikleri bakımında gerçek dişe en yakın olan bu uygulama ancak iyi bir hekim tarafından yapıldığında bu faydaları sağlayacaktır. İmplant tedavisinde hekimin rolü çok büyüktür. İmplantların diş etine yerleştirilmesi ve diş protezinin en ideal şekilde planlanması beceri, tecrübe ve bilgi isteyen işlemlerdir. Bu alanda daha önce farklı birçok uygulama yapmış olan en başarılı hekimlerle tedavi sürecine başlıyor olmanız gerekir.

Kadıköy diş kliniği olarak hizmet veren Koşuyolu Klinik bünyesinde çok başarılı implant tedavileri yapılıyor. Deneyimli ve uzman hekimler ön muayenein ardından nasıl bir uygulama yapacakları konusunda sizleri bilgilendiriyor. Bu bilgilendirme kapsamında sizlere tedavinin ne kadar süreceği, nasıl işlemler yapılacağı ve fiyatlandırmalar açıklanıyor.

İmplant tedavisi ne kadar sürer

İmplant tedavisi her bir hasta için farklılık gösterir. Tedavi yöntemi ve uygulamaları aynı olsa da her hastanın diş yapısı ve implant sayısına göre süreçlerde farklılıklar oluşur.

İmplant tedavisi öncesi diş etlerinin implant uygulaması için hazır hale getirilmesi gerekir. İmplant uygulanacak olan bölgede bulunan dişlerin çekilmesi ve bölgenin iyileşmesinin ardından implant uygulaması yapılır. Bu süreç her hastada farklı olacaktır. İmplantlar yerleştirildikten sonra bunların çene kemiğine kaynaması gerekir. Ortalama olarak 3 – 6 ay arasında değişen bu sürenin ardından diş protezlerinin hazırlanması ve takılması süreci başlar. Bu süreç bir gün gibi bir zaman diliminde tamamlanabilir.

İmplant tedavisi diğer alternatif tedavi yöntemlerine göre uzun bir süreçtir. Ancak en doğal, en verimli ve en uzun ömürlü yöntem olduğu için tedavi süreci rahatsız edici bir durum değildir.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber