Gün Haber

İlknur Fidan Kepez SAYD’a başkan seçildi

TÜRSAB yönetim kurulu üyeliğine seçilen Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) başkanı Hamit Kuk görevinden istifa etti. Kuk’un yerine ise derneğin genel sekreterlik görevini yürüten İlknur Fidan Kapez oy birliği ile seçildi.
ABONE OL
Abone Ol
İlknur Fidan Kepez SAYD’a başkan seçildi
Haberler / Turizm
2 Ocak 2020 Perşembe 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kurulduğu günden bu yana ilk defa bir kadın başkan tarafından yönetilecek olan SAYD’da daha önce iş yoğunluğu sebebiyle dernek başkan yardımcılığı görevini bırakan Öner Uygun’dan boşalan göreve de Meeting Point Türkiye yöneticilerinden Mehmet Özseren getirildi. İlknur Fidan Kepez’den boşalan genel sekreterlik görevine ise Engin Havacılık’ın sahibi Mehmet Gem seçilirken, daha önce sayman olarak görev yapan Öznür Köse ise aynı görevi yürütmeye devam edecek.  

İlk defa SAYD’da bir kadın başkanın seçildiğinin altını çizen yeni başkan İlknur Fidan Kepez, “Hemen her alanda kadınların çok zor şartlar altında olduğu bir ülkede SAYD gibi önemli bir derneğin başkanlığına oy birliği ile seçilmiş olmam çok anlamlı. Bu da derneğin vizyonunu gösteriyor” dedi.

Bu görevi ilk defa bir kadın olarak yürütecek olmanın heyecanını yaşadığını ve artık SAYD’a kadın elinin değeceğini söyleyen Kepez, SAYD’ın ana hedefi olan turizm sektörünün önündeki sorunları ortadan kaldırmak için sektör dimaniklerine uygun yeni fikirler ve stratejiler ortaya koyarak sektöre yön verenler arasında olmaya devam edeceklerini belirtti.

SAYD başkanlık görevini bırakan Hamit Kuk ise başkanlık görevi ile birlikte TÜRSAB yönetim kurulu üyeliğini devam ettirmesinin SAYD’ın özgür ve bağımsız kimliği ile örtüşmeyeceği için görevini bıraktığını belirterek şöyle konuştu:

“Bugüne kadar hiçbir kurum veya kuruluşun devamı veya alternatifi olmadığımız gibi hiçbir kurumun yada kişilerin borazanlığını da yapmadık. Derneğimizin her bir üyesinin seyahat acenteciliği sektöründe çok önemli görevlerde bulunan seçkin insanlardan oluştuğunu, bu kişilerin engin birikimleri ile sektöre dair söyleyecek daha çok şey olduğunu düşünüyorum.  SAYD, tıpkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bağımsız bir şekilde sektöre dair fikirlerini özgürce söyleyecek ve yeni başkanımızla beraber kendi yolunda yürümeye devam edecektir.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Şükrü kipci
 3 Ocak 2020 Cuma 11:08
Hayırlı olsun

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber