Gün Haber

Hesabı gören turist Antalya'yı terk etti

Panamalı bir çift, yemek yedikleri Lara’daki bir restoranda 5.790 TL hesap gelince Antalya’yı terk etti. Çifte gelen hesap fişini paylaşan başka bir restoran sahibi Nejat Gönültaş, “Sizin adınıza ben utanıyorum” diyerek tepkisini ortaya koydu.   
ABONE OL
Abone Ol
Hesabı gören turist Antalya'yı terk etti
Haberler / Turizm
25 Temmuz 2021 Pazar 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nejat Gönültaş, sosyal medya hesabından, “Yıllardır, her şey dahil sistemden şikayet eden Antalya esnafına ve yiyecek - içecek hizmeti verenlere naçizane uyarımdır. Görmüş olduğunuz 2 kişilik bir yemek ödeme fişidir” diye yazdı ve turist çiftin ödediği hesabın fişini paylaştı.

Gönültaş şunları yazdı:

“1 kilo İSTAKOZ ve 2 şer kadeh Şarap ve mezeler, belki Salata vede her ne yedi iseler ( Hayal gücünüzü kullanabilirsiniz ) gelen hesaba % 10 Servis ücreti de ilave edilerek böyle bir hesabı ödeyen zavallı Panama lı genç çift acilen Antalya yı terketmek zorunda kaldılar. İstakozun kilosu METRO da 500-600 TL arasında satılıyor, siz işletmeci olsanız herhalde en fazla 1200 1500 TL yazsanız, hadi varsayalım 2000 TL yazdınız, bu hesap nasıl bu hale gelmiş olabilir. UTANMANIZ LAZIM !!!!!

Turistlerin Otellerinden çıkmadığını, çıkartılmadığını iddia eden ANTALYA ESNAFINA SORMAK LAZIM...Sizin hiç mi SUÇUNUZ YOK ???? 29 Yıldır işletmecilik yapmaya çalışıyorum, bize gelen bazı yabancı misafirlerimizden buna benzer o kadar çok şikayet alıyoruz ki tahmin edemezsiniz. SİZİN ADINIZA BEN UTANIYORUM....Antalya Ticaretine verdiğiniz zararı düşünemeyecek kadar öngörüsüz, Türkiye Antalya İmajını ayaklar altına alacak kadar Ticari Ahlak yoksunu olmanız, evinize götürdüğünüz 3 kuruşun boğazınızdan geçerken ÇOK MUTLU OLDUĞUNUZU DÜŞÜNMEK ÇOK ACI....

Saygımdan dolayı bu işlemi yapan Firmanın bilgilerini kırptım, umarım bu ve buna benzer olayları hiç bir işletmeci yapmaz ve engel olurlar.”

Nejat Gönültaş

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 26 Temmuz 2021 Pazartesi 06:53
Nejat Gönültaş beye teşekkür etmek gerekir.Sorumlu ve duyarlı bir davranış göstermiş.Bu fiyatlar makul bir seviyede olmalı,ayrıca yerli yabancı diye ayırt edilmemeli,maliyet belli hadi iki katını yazsan bu hesap 1500 Tl yi geçmez,aşırı bir fiyatlanma yapılmış,sonra da otellerden turistler çıkıp neden dışarda yemek yesinler. Her şeyin başı vijdan,insan vijdanını kaybetdi mi her şeyi yapar.
 Esra
 25 Temmuz 2021 Pazar 22:29
Beğenmediğiniz Yunanistan’da bile böyle birşey görmedim adamların fiyatları standart. İster sahil kenarında yemeğinizi yiyin ister başka yerde fiyatlar standart. Kazıklanırmıyım diye korkarak gittiğim Atina’da tam tersi hem güleryüzlü ve kibar garsonlar gördüm hemde makul fiyatlar. Bu açgözlü işletmeciler bırakın turisti yerli halkımız İçin bile acayip fiyatlar yazıyorlar Antalyamız için çok üzücü bir durum yapanları şiddetle kınıyorum o kazandığınız paralar zehir zıkkım olsun inşallah; ayıp ya insanda biraz utanma olur.
 Nejat
 25 Temmuz 2021 Pazar 22:26
Nejat halkı bilgilendirmek istiyorsan dükkanın ismini vereceksin. Böyle boşa kürek sallıyorsun.
 Mehmet erdemir
 25 Temmuz 2021 Pazar 19:52
1 kilo barbun 1 salata 2 kolaya 450 + 55:hizmet bedeli toplam 505 TL alan Antalya balık evi kazıkcı çalıştırdığı işçinin maaşını müşteriden alan zihniyetler olduğu sürece daha çok turist kaçar.denetleme olmayan bir yerde bu hesaplar normaldir
 Ökkeş
 25 Temmuz 2021 Pazar 18:05
Böylelerini ifşa etmek zorundasınız lütfen gerisini siz zaten biliyorsunuz Örnek: bir damla katran nasıl bir kazan sütü kullanılmaz hale getiriyor ise buda öyle
 Süleyman
 25 Temmuz 2021 Pazar 17:19
Yemek fişi bu adamın eline nasıl geçmiş onu da yazsaydınız daha iyi olurdu
 sdfdls
 25 Temmuz 2021 Pazar 15:29
2 sene önce sizin işletmenizde bende maalesef abartılı yanlış hesaba maruz kaldım...adisyonda yazanla hesap farklı geldi... umarım başkalarını eleştirirken kendi işletmenizdede dikkatli davranırsınız... herkes kendi evinin önünüde süpürmeli bence...
 taş
 25 Temmuz 2021 Pazar 15:22
Biraz insaf diyeceğiz ama ne gezer,sanki bir günde zengin olmak istiyorlar.Makul fiyatlar olmalı bunun maliyeti ne ayıp ki ayıp,hatta daha ilerisi yasal soygun düzeni.Hadi bir kere aldın işte böyle kötü reklam olur insanların çoğu gelmekten veya yemek yemekten vazgeçerler.
 Alp İŞKİN
 25 Temmuz 2021 Pazar 14:24
Çocuklarım yurtdışında okudukları okullarından yaz tatilini geçirmek için ŞEHİRLERİ OLAN ANTALYA ya geldiler, aralarında İngilizce konuştuklarından, ilk önce şarap aldıkları dükkanda (larada) 90tllik şaraba 290tl. Fiş kesildi, sonrasında yedikleri yemek te ayrı ayrı ödeyeceklerini söyledikleri halde, ayrı gelen fişlerde karışık hesaplarla, yanlış olmuş bahanesiyle toplamda 450lik hesaba 1200tl ödediler. Her yerde tüm esnaf yabancı yerli halkı her fırsatta viyaretçileri kazıklamak peşinde. Ben de ilk Antalya ya geldiğimde 10 dolara bir bardak nar suyu içmiştim.
 Fatin Köse
 25 Temmuz 2021 Pazar 14:08
Sizde o restoranın ismini ifşa etmeyerek aynı suça iştirak etmiş oluyorsunuz. Bence bu fiştende yola çıkarak başta belediye olmak şartıyla bütün ilgili kurumlar bu iş yerine okkalı bir ceza keserek o işyerini kapatmalılar. O midafirlerde bulunarak alınan fazla paraları iade edilmelidir. Sanırım iyi bir örnek teşkil eder..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber