Gün Haber

Hangi il kaç vekil çıkaracak?

YÜKSEK Seçim Kurulu'nun (YSK) milletvekillerinin illere göre dağılımını belirleyen kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Antalya 17 vekili çıkaracak.
ABONE OL
Abone Ol
Hangi il kaç vekil çıkaracak?
Haberler / Siyaset
5 Nisan 2022 Salı 08:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında YSK Başkanlığı tarafından yayımlanan kararda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev yapacak 600 milletvekilinin illere göre dağılımı belirlendi. Kararda, seçimde hangi ilden kaç milletvekili çıkarılacağı ve illerin kaç seçim bölgesinden oluşacağı aktarıldı.

Dağılımın ve oluşturulan seçim bölgelerinin, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) alınan güncel nüfus verilerine göre yapıldığı belirtildi. Yayımlanan 124 numaralı YSK kararında, 18'den fazla milletvekili çıkaracak olan Ankara ve İstanbul'un 3 seçim bölgesine, İzmir ve Bursa'nın 2 seçim bölgesine ayrıldığı aktarıldı. Diğer illerin ise 18'den az milletvekili çıkardığı için tek bölge halinde seçime gireceği ifade edildi. Buna göre; Ankara 3 seçim bölgesinden toplam 36, İstanbul 3 seçim bölgesinden toplam 98, İzmir 2 seçim bölgesinden toplam 28 ve Bursa 2 seçim bölgesinden toplam 20 milletvekili çıkararak TBMM'ye gönderecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 5 Nisan 2022 Salı 12:22
5 Vekil CHP,5 vekil İyi parti,5 vekil AKP,1 vekil MHP,1 vekil MHP çıkarır diye genel bir kanaat var.Tabi bu şimdilik,biliyorsunuz bu ekonomik kriz sürdüğü sürece AKP oyları aşağı doğru gidiyor.O nedenle AKP 4'e kadar düşeceği var sayılıyor.Bütün ülke genelinde olduğu gibi Antalya'da da yükselen partini İyi Parti olduğu hak arasında konuşuluyor.Ona göre herkes ayağını denk alsın,parti binalarında toplanıp her gün dedikodu yapmakla bu işler olmuyor.Özellikle 50 yaş üstü CHP'lilerin çoğunluğunda bu özellik öne çıkıyor,kandi aralarında toplanarak sırf siyasi dedikodu yapmakta üzerlerine yoklar.Oda muhtemelen uzun süredir iktidara gelemedikleri için, sırf parti içi iktidar için sürekli yarışmaları nedeni ile olsa gerek.Zaten 50 yaş üstünün belirgin özelliği günlük gerilim politikası uygulayarak gıdalarını buradan alıyorlar.Yaşam biçimleri böyle oluşmuş,çoğunluğu siyasi bunalım içerisinde olduklarından,devamlı komplo teorisi üreterek sağlıklı düşünceyi kaybetmiş vaziyetteler.Gidin bakın il ve ilçe binalarından dışarı halkın içine çıkmıyorlar,insan sormaz mı ülkede daha ne olsun vatandaş ekonomik yönden inim inim inlerken,siz hiç CHP'nin oyunun arttığını gördünüz mü.CHP Genel Başkanı 'Kemal KILIÇDAROĞLU' çalışsın bunlar yatsınlar,nasıl olsa alışmışlar,her seçimden sonra kongre istemeye.Rahmetli İnönü yemek yemek için restorana gittiğinde garson gelip sormuş ne yersiniz,İnönü demiş şimdilik birbirimizi yiyoruz,o günden öncede sonrada CHP kadroları birbirlerini yemeye devam ediyorlar.Antalya'nın CHP haline bakın,birden fazla bir çok grup partide nerelere gelirimin peşindeler,onlar için varsa yoksa seçilmek,yani eski tas eski hamam,birbirlerini yemeye devam,ancak yemeden önce hiç değilse üzerlerine sos dökseler,yoksa yenecek halleri kalmamış.Yaş ortalamalarına bakın çoğunluk doruk seviyesinde.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber