Gün Haber

Gülçiçeği taban fiyatı 7.80 lira oldu

ISPARTA'da, Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi (GÜLBİRLİK) 2019 yılı gül çiçeği kilogram fiyatını 7.80 lira olarak belirledi. Geçen sene 9.20 lira olarak belirlenen kilogram fiyatı 1.40 lira düşmüş oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Gülçiçeği taban fiyatı 7.80 lira oldu
Haberler / ISPARTA
16 Ekim 2019 Çarşamba 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜLBİRLİK Genel Müdür Hasan Çelik, 2019 yılı gül çiçeği taban fiyatını açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Çelik, 2019 yılının gül sektöründe bazı problem ve sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi. Son yıllardaki gülyağı ve konkret fiyatlarındaki artışa paralel olarak gül çiçeği fiyatları da artış göstermiştir diyen Çelik, "Bu fiyat artışlarıyla birlikte bizim GÜLBİRLİK olarak yapmış olduğumuz her türlü ikaz ve uyarılara rağmen gül çiçeği dikim alanları da hızla artmış ve bir türlü önüne geçilememiştir. Esasen biz GÜLBİRLİK olarak gül dikim alanlarının dengeli, kontrollü ve ihtiyaca göre yapılması gerektiğini üreticilerimiz ve kamuoyuyla paylaşırken, gelecekte üreticilerimizin zarar görmemesi için planlı bir şekilde dikim alanlarının genişletilmesinden yana tavır koyduk. Üreticilerimizin menfaatlerini her zaman öncelikli olarak kabul ettik. Konuyla ilgili olarak sürdürebilir bir gül sektörü için her türlü yasal tedbirleri aldık ve almaya devam edeceğiz" dedi.

Sektör genelinde geçen yıllardan kalan stoklar ve yeni üretilen ürünlerin talebin çok üzerinde olduğundan fiyatlarda düşüşe yol açtığını vurgulayan Hasan Çelik, "Bölgemizde geçen yıla oranla gülçiçeği rekoltesinde gözle görülen bir artış söz konusudur. Bu artış sebebiyle başta işçi sorunu olmak üzere bazı sıkıntılar da yaşanmıştır. Maliyet fiyatlarının artış göstermesine ve satış fiyatlarının geçen yıllara göre düşmesine rağmen ortaklarımızı memnun edebilmeyi esas alarak, birliğimizin ve Rosense AŞ'nin imkanları dahilinde 2019 yılı gülçiçeği kilogram fiyatı yönetim kurulumuzca 7.80 TL tespit edilmiştir. Ödemelere önümüzdeki hafta başından itibaren başlanacaktır" diye konuştu.

ISPARTA'DA, GUL GULYAGI VE YAGLI TOHUMLAR KOOPERATIFI (GULBIRLIK) 2019 YILI GUL CICEGI KILOGRAM FIYATINI 7.80 LIRA OLARAK BELIRLEDI. GECEN SENE 9.20 LIRA OLARAK BELIRLENEN KILOGRAM FIYATI 1.40 LIRA DUSMUS OLDU.(FOTO:ISPARTA-DHA)

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber