Gün Haber

FETÖ'ye kimler çek kesti, kimler arazi, mülk bağışladı… İşte o liste…

Antalyalı işadamlarının FETÖ’nün vakıflarına, derneklerine bağış adı altında kestiği ‘Himmet’ çeklerinden bir bölümünün fotokopileri ele geçirildi. Ayrıca yüzlerce bağış makbuzu bulunurken, muhasebe kayıtları incelemeye alındı.
ABONE OL
Abone Ol
FETÖ'ye kimler çek kesti, kimler arazi, mülk bağışladı… İşte o liste…
Haberler / Antalya
19 Kasım 2019 Salı 07:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜN HABER (Özel)

FETÖ, iktidar tarafından korunup kollandığı dönemlerde tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da milyonlarca lira himmet parası topladı. Bunların büyük bir bölümü nakitti… Çünkü, bağış yapanlar ortada belge bırakmak istemiyordu.

Ancak, bazı kişi ve kurumlar bu konuda dikkatli değildi… Ve, bol keseden kestikleri çekleri FETÖ vakıflarının, derneklerinin direkt isimlerini ya da hamiline diye yazarak veriyorlardı. Sonradan görüldü ki, bu çeklerden çoğu vakıfların, derneklerin muhasebe kayıtlarına yazılmamış tahsil edilip kayıplara karışmıştı.

FETÖ davaları sonuçlandıkça, insanların iyi niyetinden, dini inaçlarından yararlanan örgütün, toplanan bu paraları ‚Himmet‘ adı altında yurtdışına çıkardığı da belgeleriyle ortaya konuldu.

Antalya’da Resanet Vakfı, dernekler, üniversite üzerinden toplanan nakit paralar, çekler, taşınır taşınmaz gayrimenkullerin araştırmasını yapan bilirkişi kurulunun şu notları dikkat çekici:

“Teslim edilen klasörler arasında yer alan bir dosya içerisinde yaklaşık 150 adet çek fotokopisi bulunmaktadır. Bahse konu çeklerin büyük çoğunluğu Antalya Rasanet ve Gençlik Vakfı adına düzenlenmişken, bazı çeklerin vakıf çalışanları ya da görevlileri ile yöneticileri adına, bazı çeklerin ise hamiline düzenlendiği görülmüştür. Çek fotokopilerinin bir kısmının üzerine bağış makbuzu kesilmedi veya elden tahsil ya da nakit ile takas edildi şeklinde notlar yazılmıştır. Söz konusu çeklerin tahsil edilmesine karşın vakıf kayıtlarına intikal ettirilmemesi yani vakfa gelir olarak kaydedilmemesi vakfın muhasebe kayıtlarının gerçeği yansıtmamasına neden olmaktadır.“

Bilirkişi raporunda, bir kısım çeklerin ise karşılıksız çıktığı belirtiliyor.

 “ÇEKLERİ ÖDEMEDİM İCRAYA KOYDULAR”

Çek mağdurlarından biri ise Atila Tanhan… Ati Mimarlık Limited Şirketi‘nin sahibi olarak, Antalya Resanet ve Gençlik Vakfı‘na Türkçe Olimpiyatları’nda kullanılmak üzere iki adet 50.000 TL'lik çek keserek Turhan Negiz'e teslim etmiş… Tanhan, bir süre sonra vakfın FETÖ’yü finanse eden bir kurum olduğunu öğrenince çeklerin karşılığını ödememiş. Çekler de, FETÖ’ye ait Suvari Yemekçilik tarafından icraya konulmuş. Araya birilerini sokan Atila Tanhan, çeklerden birini almış, ikinci çek ise polis baskınında vakıfta bulunmuş.

PENSİLVANYA’DAN TALİMAT

Antalya’da FETÖ’ye çek, makbuz karşılığı himmet parası verenler olduğu gibi, Pensilvanya’dan gelen talimatla periyodik olarak ihtiyaca göre yüklü miktarda nakit para veren işadamlarının varlığı da biliniyor.

Antalyalı bir işadamı Rixos'tan iş alınca FETÖ'nün ana para kaynağı vakıf için bağış çeki istendiğini ileri sürdü. İşte, o adamın ifadesinden o çekin kesilme hikayesi:

BAĞIŞ TABLOSU

Antalya'da işadamlarının da bulunduğu binlerce kişiden FETÖ'nün kasasına 'Himmet'  çekleri kesilmiş,  makbuz karşılığı veya makbuksuz elden para verildiği, arsalar, evler bağışlandığı ortaya çıktı. Bunlardan çoğunun ismi bilinmiyor. Ancak, Resanet Vakfı davasında, FETÖ'nün kendilerini kandırdığını belirten bazı işadamları mağdur sıfatıyla ifade verdiler. O davada, FETÖ'cü olmaktan ceza alanların da aralarında bulunduğu işadamlarından bazılarının isimleri ve bağış adı altında verdikleri himmetlerin miktarları şöyle:

Veli Yavuzcan'ın avukatından açıklama var:

Haber sitenizin 19 Kasım 2019 tarih ve “Fetö’ye 150 himmet çeki” başlıklı yazınız altında yapmış olduğunuz haberde, müvekkilim Veli Yavuzcan’nın adını çelişki yaratacak biçimde geçirmiş olmanız sebebiyle belirtmek gerekir ki, anılan davada müvekkilim Veli Yavuzcan müşteki (şikayetçi) sıfatıyla yer almakta olup sanıklardan davacı ve şikayetçi olmakla kamu adına vatandaşlık görevini icra etmiş örnek bir vatandaşımızdır. Kamuda yanlış bir algı oluşmaması adına işbu düzeltme yazısının yayımlanmasını  talep etmek zarureti hasıl olmuştur. Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur. Av. Mesut Oğuz.

Ragıp AYAĞ'dan açıklama var

CEVAP ve DÜZELTME: Günhaber de yayınlanan FETÖ’ye 150 Himmet Çeki başlıklı yazınızda, Fetö’ye kesilen çekler listesinde adım yer almaktadır. Söz konusu çek Hüseyin Akın ATMACA ile ortak olduğumuz ARYOL İnşaat Şirketine ait Müştereken imzalana bilen çektir. Tarafımdan verilmemiştir. Söz konusu çekle ilgili olarak; Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına, Tarafımca; Ragıp AYAĞ MÜŞTEKİ (Şikâyetçi) sıfatı ile gerekli suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu suç duyurusu nedeniyle MÜŞTEKİ sıfatı ile ifadem alınmış ve Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2.Ceza Dairesi 2018/2221 Esas, 2019/354 Karar sayısıyla Adli süreç işlemiştir. Öyle sanıyoruz ki, bu dosyadan haberiniz vardır. Ancak yokmuş gibi davranılarak listede adım yayınlanmıştır. MÜŞTEKİSİ olduğum bu davanın, Kamu önünde ve Yakın çevremde kötü anlaşılıyor algısının önüne geçmek adına, Gerçek durumun yayınlanarak düzeltilmesini rica ederim. Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımla Ragıp AYAĞ

NOT: Haberde adı geçenlerden açıklama yapmak isteyenlere cevap hakkına saygı gereği bu yazının altında yer verilecektir. [email protected] adresine açıklamanızı gönderebilirsiniz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber