Gün Haber

Entübe edilen hasta, yürüyerek evine gitti

ANTALYA'da, 30 yıldır kalp hastası olan, 12 yıl önce baypas geçiren ve aort darlığı nedeniyle 3 haftadır yoğun bakımda tedavi gören İbrahim Kaleci (78), entübe edilmiş halde solunum cihazıyla ameliyata girdi, hastaneden ise yürüyerek çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Entübe edilen hasta, yürüyerek evine gitti
Haberler / Sağlık
16 Mayıs 2022 Pazartesi 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Burdur'da yaşayan 30 yıllık kalp hastası, 12 yıllık baypaslı İbrahim Kaleci, son aylarda aort darlığı nedeniyle sağlık durumunun kötüleşmesiyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'ne başvurdu. Hastanın aort kapağının değişmesi gerektiğini belirleyen doktoru, kalp ve böbrek yetmezliği, karaciğer değerlerinin kötü olması ve akciğer enfeksiyonu nedeniyle açık cerrahi yapılamayacağına karar verdi. Durumu ağırlaşan Kaleci, yoğun bakıma alındı. 3 hafta boyunca entübe edilip, solunum cihazına bağlanan Kaleci'nin durumunun her geçen gün kötüleşmesiyle ailesinin de umudu kestiği belirtildi. Kardiyoloji Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Arslan, hastanın kapalı yöntem olan TAVI ile aort kapağının değişebileceğini ancak ciddi riskleri olabileceğini aileye anlattığı. Aile ise 'Allah'tan ümit kesilmez' diyip operasyonu kabul etti. Entübe halde solunum cihazına bağlı olarak anjiyo laboratuvarına alınan hasta, sağlığına kavuştu. İbrahim Kaleci, taburcu edildiği hastaneden ise yürüyerek çıktı.

"Bazı insanlar 'Yaşlıyım' diyerek kendini yatağa bağlıyor" diyen İbrahim Kaleci, teşekkür ettiği doktorunun söylediği her şeyi yapıp hayata bağlandığını belirtti. Kaleci, "Çok şükür iyileştim. Kontrollerime gelip gidiyorum. Allah'a şükür" dedi.

'BABAMI KAYBETMEYE DÜŞÜNCE OLARAK HAZIRDIK'

Muharrem Kaleci (49) de babasının kalp, böbrek, karaciğer değerlerinin kötü olduğunu ve durumunun kötüye gittiğini belirterek, "Biz umudu kesmek üzereydik" diye konuştu.

TAVI işleminin riskli de olsa tek çıkar yol olduğunu kaydeden Kaleci, "İşlem olana kadar ince bir dala tutunuyorduk. Allah'tan ümit kesilmez diyorduk ancak babamı kaybetmeye düşünce olarak hazırdık" dedi. 

İşlem sonrası babasının hızla düzeldiğine değinen Kaleci, yoğun bakımdan sonraki servis sürecini ise "Adım atamayacak ve ayakta duramayacak halde olan babamı ayağa kaldırabildik. İkinci gün adım atmaya başladı. Şimdi ise biz destek olmadan yürüyebilir hale geldi. Tamamen umudumuzun olmadığı yerden buralara kadar gelindi" diye anlattı.  

Prof. Dr. Şakir Arslan, anestezi ekibi ve hastane personeline teşekkür eden Kaleci, "Allah hepsinden razı olsun" dedi. 

'ENTÜBE ŞEKİLDE AMELİYATA ALDIK'

Prof. Dr. Şakir Arslan, yoğun bakımda izledikleri hastanın durumunun kötüleşmesinin devamında ameliyata karar verdiklerini anlattı. Hastayı entübe halde solunum cihazına bağlı olarak anjiyo laboratuvarına alıp TAVI işlemiyle aort kapağını değiştirdiklerini söyleyen Arslan, "Tabi burada anestezi ekibinin işlem esnasında ve sonrasında bize desteği çok önemliydi. Yarım saatlik işlemin ardından hastamız kısa süre daha yoğun bakımda kaldı. Sonra servise aldık" dedi.

Aort darlığı hastalarının tedavisinin açık kalp cerrahisi olduğunu belirten Prof. Dr. Arslan, İbrahim Kaleci'nin ise kalp ve böbrek yetersizliği, akciğer enfeksiyonu gibi ciddi ek hastalıkları olduğundan TAVI yöntemi uyguladıklarını söyledi. Prof. Dr. Arslan, "Bu yöntem bütün dünyada 15 yıldır uygulanıyor. Türkiye'de son 10 yıldır yapılıyor. Hastanemiz bu yöntemi ilk uygulayan merkezlerden biri. Bu yöntemde anjiyo gibi kasıktan girilerek aort kapağı yerleştiriliyor" dedi.

Hastanın sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Arslan, "Yoğun bakımdan çıkaramayacağımız, durumu kötüleşen ve hatta kaybedebileceğimiz bir hastayı tedavi edip yürüyerek evine gönderdik" diye konuştu. 

ANTALYA'DA, YAKLASIK 30 YILDIR KALP HASTASI OLAN, 12 YIL ONCE BAYPAS GECIREN VE AORT DARLIGI NEDENIYLE DE UC HAFTADIR YOGUN BAKIMDA TEDAVI GOREN IBRAHIM KALECI (78), ENTUBE EDILMIS HALDE SOLUNUM CIHAZIYLA AMELIYATA GIRDI, HASTANEDEN YURUYEREK CIKTI. PROF. DR. SAKIR ARSLAN, HASTA ILE ILGILI ACIKLAMA YAPTI. (FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, YAKLASIK 30 YILDIR KALP HASTASI OLAN, 12 YIL ONCE BAYPAS GECIREN VE AORT DARLIGI NEDENIYLE DE UC HAFTADIR YOGUN BAKIMDA TEDAVI GOREN IBRAHIM KALECI (78), ENTUBE EDILMIS HALDE SOLUNUM CIHAZIYLA AMELIYATA GIRDI, HASTANEDEN YURUYEREK CIKTI. (FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber