Gün Haber

Enkazdan kurtarılan hayvanlara AHBAP sahip çıktı

ELAZIĞ Sivrice merkezli 6.8'lik depremden Elazığ ve Malatya'da bulunan hayvanlar da etkilendi. Malatya'da evi yıkılan ailenin göçük altında kalan 10 ineğinden canlı kurtarılan 1'i, AHBAP Platformu tarafından satın alındı.
ABONE OL
Abone Ol
Enkazdan kurtarılan hayvanlara AHBAP sahip çıktı
Haberler / Türkiye
27 Ocak 2020 Pazartesi 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremde, Elazığ ve Malatya'daki birçok ev yıkılırken, bölge sakinleri gibi hayvanlar da göçük altında kaldı. Malatya'da evi yıkılan ailenin 10 gebe ineğinden sadece 1'i kurtarılabildi. Omurgasında ve başında yaralanmalar olan gebe inek, sahibi bakamayacak durumda olduğu için AHBAP Platformu tarafından satın alınarak, ahırda tedaviye alındı. Deprem sonrası kurtarılan kedi, köpek, eşek, kuzu gibi birçok hayvan geçici tedaviye alındı. Tedavileri bittikten sonra hayvanlar, toplu olarak İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'na getirilecek.

Yaralı hayvanlara ulaşmaya çalıştıklarını anlatan, barınak sahibi Sibel Çakır, "Hepsine araç ayarlayıp birlikte barınağa getirmek istiyoruz. Enkazda kalan başka hayvanlar da var. Onların kurtarılmasını bekliyoruz. Geldiklerinde barınakta tedavilerine devam edeceğiz ve bizimle yaşayacaklar" dedi.

ELAZIG SIVRICE MERKEZLI 6.8'LIK DEPREMDEN ELAZIG VE MALATYA'DA BULUNAN HAYVANLAR DA ETKILENDI. MALATYA'DA EVI YIKILAN AILENIN GOCUK ALTINDA KALAN 10 INEGINDEN CANLI KURTARILAN 1'I, AHBAP PLATFORMU TARAFINDAN SATIN ALINDI. 'AFET' ADI VERILEN INEK GIBI BIRCOK HAYVAN, TEDAVILERINDEN SONRA IZMIR'IN KEMALPASA ILCESINDEKI KURTARILMIS CIFTLIK HAYVANLARI BARINAGI'NA GETIRILECEK.(FOTO: IZMIR DHA)

Melis KARAKUZULU/İZMİR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber