Gün Haber

Emekli öğretmenden sergi

MERSİN'de emekli Matematik Öğretmeni Ganimet Altınışık, üçüncü kişisel sergisini açtı.
ABONE OL
Abone Ol
Emekli öğretmenden sergi
Haberler / Türkiye
27 Ocak 2020 Pazartesi 15:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, Ganimet Altınışık’ın üçüncü kişisel resim sergisini ağırlıyor. Retrospektif resim sergisi açan Ganimet Altınışık, yağlı boya tekniğiyle hazırladığı 30 eserini sanatseverlerin beğenisine sunuyor. ‘Dünden Bugüne’ isimli serginin açılışına, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Meclis Üyesi Ahmet Akın, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burkgazi, Galeri Müdürü Seda Şahbaz, sanatçılar ile çok sayıda davetli katıldı.

Emekli olması sonrasında aktif olarak resim yapmaya başladığını belirten Altınışık, "Dünden bugüne isimli sergim pek çok yılı kapsıyor yani retrospektif. Kendimi meşgul etmek üzere resim yapıyorum. Genellikle çektiğim fotoğrafları resmediyorum. Bazen de doğaçlama çalışmalarım oluyor" dedi.  

Resimle ilk buluşmasının arkadaşı sayesinde olduğunu ifade eden Altınışık, "Mimar arkadaşım Nilüfer ile bir gün gezmeye gittik. Orada, oğlum Mustafa, su içen bir at resmi yapmıştı. ‘Bu yaşta böle bir resim yapamaz, yeteneğini birinden almış olmalı’  dedi. Bize bir yağlı boya paketiyle bir tuval hediye etti. İkinci çocuğum yeni doğmuştu. Evdeyken bir resim yapmıştım. Arkadaşım görünce; ‘Sen bir kursa gitmeden bunu yapabildiğine göre daha iyilerini yapabilirsin’ diye beni yüreklendirdi ve 1996 yılında emekli olmamla birlikte aktif resme başladım. Resim hikayem de böylece başlamış oldu" diye konuştu.

4 Şubat’a kadar açık kalacak serginin, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği bildirildi.

MERSIN'DE EMEKLI MATEMATIK OGRETMENI GANIMET ALTINISIK ACTIGI 3'NCU SERGISINDE BUYUK ILGI GORDU.
FOTO: MERSIN, (DHA)

MERSİN, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber