Gün Haber

Ejder meyvesi kavanoza girdi, turşu oldu

ANTALYA'da, hemen her şeyin turşusunu kuran işletmeci Mustafa Hazar (60), çam kozalağı, çıra, yumurta, balık ve ahtapotun ardından Türkiye'de üretimi henüz yeni olan ejder meyvesinin turşusunu da kurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Ejder meyvesi kavanoza girdi, turşu oldu
Haberler / Antalya
9 Kasım 2019 Cumartesi 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde yaklaşık 30 yıldır ev yemekleri üzerine restoran işleten Mustafa Hazar, 238 farklı ürünün turşusunu kurdu. Hemen hemen tüm meyvelerin yanı sıra çam kozalağı, çıra, bıldırcın ve tavuk yumurtası, balık, yer elması, şeker pancarı, fındık ve ahtapottan da turşu kuran Hazar, restoranda büyük bir alanı turşulara ayırdı. Hazar'ın en çok dikkat çeken turşu çeşitleri ahtapot, balık ve yumurta oldu.

EJDER MEYVESİ TURŞUSUNU KURDU

Turşuların ününü duyanların, Türkiye'nin çeşitli illerinden geldiğini belirten Hazar, turşunun ve turşu suyunun sağlığa çok faydalı olduğunu kaydetti. Bağırsak, böbrek ve karaciğere iyi gelen turşu çeşitleri olduğunu dile getiren Hazar, acılı turşu suyunun kışın solunum yolları enfeksiyonlarına iyi geldiğini aktardı. Yeni ürünler denemeyi sevdiğini de belirten Hazar, “Tamamen doğal yollarla yapıyorum. En son ejder meyvesinin turşunu kurdum. Çilek, geyik elması da yeni yaptığım turşulardan. Oldukça faydalı ürünler. Geçen hafta Konya'dan bir vatandaşın eşi çilek aşermiş. Bulamamışlar. Ben de turşusunun olduğunu duymuş. Geldi, baktı, çilek turşusu. Aldı hanımına ikram etti. O kadar mutlu oldular ki; adamcağız gözyaşı döktü" diye konuştu.

Hazar, turşularının fiyatının 20 TL'den 250 TL'ye kadar değiştiğini de anlattı. Akdeniz bölgesinde iklimin sıcak olması nedeniyle turşularını limonla yaptığını anlatan Hazar, sirkeyle yapınca, havanın sıcak olması nedeniyle ürünlerin çabuk eridiğini söyledi. Soğuk iklimlerde, genelde sirke tercih edildiğini belirten Hazar, evinde turşu yapacaklar için ince tuz yerine kaya tuzu kullanmalarını, arıtılmamış kireçli suyla ve ürünleri haşlamadan turşu kurmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Restoranında ev yemekleri yaptığını da belirten Hazar, en özel yemeğinin kuru fasulye olduğunu söyledi. Kuru fasulyeyi özel bir yöntemle yaptığını ve iddialı olduğunu dile getiren Hazar, fasulyenin diriliğini ve lezzetini koruyabilecek tek tarifin kendisinde olduğunu iddia etti.

ANTALYA'DA, HEMEN HER SEYIN TURSUSUNU KURAN ISLETMECI MUSTAFA HAZAR (EJDER MEYELI TURSUYU GOSTERIRKEN), CAM KOZALAGI, CIRA, YUMURTA, BALIK VE AHTAPOTUN ARDINDAN TURKIYE'DE URETIMI HENUZ YENI OLAN EJDER MEYVESININ TURSUNU DA KURDU.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-/DHA)

ANTALYA'DA, HEMEN HER SEYIN TURSUSUNU KURAN ISLETMECI MUSTAFA HAZAR (60), CAM KOZALAGI, CIRA, YUMURTA, BALIK VE AHTAPOTUN ARDINDAN TURKIYE'DE URETIMI HENUZ YENI OLAN EJDER MEYVESININ TURSUNU DA KURDU.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-/DHA)

ANTALYA'DA, HEMEN HER SEYIN TURSUSUNU KURAN ISLETMECI MUSTAFA HAZAR (60), CAM KOZALAGI, CIRA, YUMURTA, BALIK VE AHTAPOTUN ARDINDAN TURKIYE'DE URETIMI HENUZ YENI OLAN EJDER MEYVESININ TURSUNU DA KURDU.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, HEMEN HER SEYIN TURSUSUNU KURAN ISLETMECI MUSTAFA HAZAR (60), CAM KOZALAGI, CIRA, YUMURTA, BALIK VE AHTAPOTUN ARDINDAN TURKIYE'DE URETIMI HENUZ YENI OLAN EJDER MEYVESININ TURSUNU DA KURDU.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, HEMEN HER SEYIN TURSUSUNU KURAN ISLETMECI MUSTAFA HAZAR (60), CAM KOZALAGI, CIRA, YUMURTA, BALIK VE AHTAPOTUN ARDINDAN TURKIYE'DE URETIMI HENUZ YENI OLAN EJDER MEYVESININ TURSUNU DA KURDU.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber