Gün Haber

Eğitim işbirliği protokolü

KONYA'nın Tuzlukçu Belediyesi, ilçedeki atıl kalmış okul ve binaların restore edilip kültür-sanat ve mesleki eğitim merkezlerine dönüştürülmesi, arazilerin üretime açılması amacıyla Antalya'daki bazı sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği protokolü imzaladı.
ABONE OL
Abone Ol
Eğitim işbirliği protokolü
Haberler / Antalya
19 Nisan 2021 Pazartesi 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Özgür Ünsal, Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Genel Başkanı Mete Kaçar, Antalya Sağlık Turizmi Geriatri Rehabilitasyon Engelli ve Sosyal Hizmetler Vakfı (ANTSEVAK) Başkan Yardımcısı Mustafa Oğuztürk Zenginoğlu, Lemen Gebizli Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya, Antalya'da yaşayan yatırımcı işadamı Ruslan Pliev, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde bir araya geldi.

TUZLUKÇU KALKINDIRILACAK

Taraflar arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre, belediye, vakıf, federasyon, dernek ve işadamlarının desteğiyle Tuzlukçu ilçesinde atıl kalmış başta okul binaları başta olmak üzere birçok bina ve arazi hizmet alanları olarak değerlendirilecek. Restore edilen binalarda sosyal ve kültürel, mesleki eğitim çalışmaları yapılacak, araziler verimli hale getirilecek, üretim çeşitlendirilecek, tarım ve hayvancılık geliştirilecek. Sanayi tesisleri kurulacak, gençlere iş imkânları sağlanacak, kadınlar da üretime davet edilecek. Bölge alternatif turizme açılacak.

KENTTEN KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, işbirliği protokolü sayesinde 'Kentten Köye Dönüş Projesi'nin hayata geçirileceğini belirterek, ilçede devam eden hizmetleri ve protokolün detaylarını şöyle özetledi;

"Tuzlukçu kurak bir bölgedir. Belediye olarak ilk kez tarımsal sulamayı hayata geçirdik. Her yıl 20 binden fazla fidan dikerek ilçemizi yeşillendirmeye çalışıyoruz. Antalya Muratpaşa Belediyesi de destek oldu, ilçemize 500 adet meyve ağacı fidanı gönderdi. Suya kavuşan kurak arazilerde ilk etapta lavanta, adaçayı, Antep fıstığı gibi bitkilerin deneme üretimlerine hemen başlanacak. Bölgemiz motor sporları için biçilmiş kaftan. Alternatif turizmi burada canlandıracağız. İlçe halkı turizmle de tanışacak. Köy evlerinin bahçelerine bungalov tarzı misafirhaneler yapacağız. Tuzlukçu, kalkınmada örnek bir ilçe olacak."

KONYA'NIN TUZLUKCU BELEDIYESI, ILCEDEKI ATIL KALMIS OKUL VE BINALARIN RESTORE EDILIP KULTUR-SANAT VE MESLEKI EGITIM MERKEZLERINE DONUSTURULMESI, ARAZILERIN URETIME ACILMASI AMACIYLA ANTALYA'DAKI BAZI SIVIL TOPLUM KURULUSLARIYLA ISBIRLIGI PROTOKOLU IMZALADI.(FOTO:ALANYA-DHA)

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber