Gün Haber

E-TİCARET SİTELERİNİN KAÇINMASI GEREKEN SEO UYGULAMALARI

SEO çalışmaları e-ticaret ve diğer siteler için önemli bir işlemdir.
ABONE OL
Abone Ol
E-TİCARET SİTELERİNİN KAÇINMASI GEREKEN SEO UYGULAMALARI
Haberler / Ekonomi
6 Eylül 2019 Cuma 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Arama motorlarında bir ürün adı aratıldığı takdirde bir e-ticaret sitesinin üst sıralarda çıkması oldukça fazla şey kazandıracağı gibi kullanıcılar içinde bir güven temsilidir. Bu nedenle doğru bir şekilde SEO çalışması yapılmalı ve bu çalışmalar e-ticaret sitesi ile entegre halde gitmelidir. Ancak her işlemde olduğu gibi SEO çalışmalarında da bazı istenmeyen durumlar vardır. Bu nedenle e-ticaret sitelerinin kaçınması gereken SEO uygulamaları bulunmaktadır. Bu konuda detaylı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

Anahtar Kelime Tekrarı

Site içi SEO çalışmalarında anahtar kelime için belirli oranlar bulunmaktadır. Bu oranlar genel olarak yazı içeriklerine göre belirlenmektedir. Kelime sayısı ile doğru orantılı bir şekilde yapılması gereken anahtar kelimeler basit ve kısa şekilde ayarlanmalıdır. E-ticaret sitesi kapsamında kısa olarak kullanılacak anahtar kelimeler blog sayfası içerisinde uzun olarak kullanılabilir. Ancak kelime sayısına göre anahtar kelimenin fazla kullanılması ve anahtar kelime tekrarına fazlaca düşmek bu listenin başında gelmektedir.

Reklamda Aşırılık

E-ticaret siteleri de diğer siteler gibi reklam alma özgürlüğüne sahip sitelerdir. Özellikle site yapımı sırasında reklam için özel alanlar belirlenir ve bu alanlar dışında reklam alınacak bir alan bulunmayacaktır. Bu nedenle e-ticaret sitesi içerisinde her bölgede bir reklam olması kullanıcı için büyük bir sorun olacaktır. Yanlışlıkla bir reklama tıklaması ile bu reklam üzerinden e-ticaret sitenizin cezalandırılması konusunda önemli bir durumdur. Bu nedenle Google Adsense içerisinde yer alan reklam yerleştirme politikasına göre reklam alımı yapılmalıdır. Bu durum hem siteyi zor duruma düşürecek hem de kullanıcılar için güvensiz bir site haline gelecektir. Bu nedenle reklam çalışmalarının olabildiğinde az tutulması gerekmektedir.

Backlink Çalışmaları

Backlink çalışmaları e-ticaret siteleri için önemsiz bir durum gibi gözükse de aslında oldukça önemlidir. Backlink belirli bir siteden alınan geri dönüş linki olarak belirlenmektedir. Ücretli bir bağlantı olan backlink, Google algoritmaları tarafından tespit edilmektedir. Backlink çalışması e-ticaret sitenizi üst sıralara değil daha alt sıralara gönderecek olan çalışmalardan biridir.

E-ticaret paketleri ve detaylar için: https://www.ticimax.com/

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber