Gün Haber

Dünya ALS Günü'nde farkındalık semineri

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 21 Haziran Dünya ALS Günü'nde, farkındalığın artması, hem de eğitim amaçlı seminer düzenlendi.
ABONE OL
Abone Ol
Dünya ALS Günü'nde farkındalık semineri
Haberler / Sağlık
21 Haziran 2022 Salı 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet veren Nöromuskuler Hastalıklar Merkezi'nde takip edilen özel hastalık grubu olarak bilinen ALS ile ilgili, 21 Haziran Dünya ALS Günü dolayısıyla seminer verildi. Başhekimlik binası Cumhuriyet Salonu'nda yapılan seminerde Prof. Dr. Hilmi Uysal, 'Nadir bir hastalık olarak ALS nedir?' başlıklı sunum yaptı. Prof. Dr. Hilmi Uysal, 'Nadir bir hastalık olarak ALS nedir?', 'ALS hastalığını klinik özellikleriyle nasıl tanıyabiliriz' sorularının yanıtını verdi. ALS hastalığının bir kas hastalığı olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Uysal, "Yürürken tökezleme, eşyaları taşımada güçlük, konuşmada bozukluk, yutma problemleri, kaslarda kramplar ve sertlik, başı dik tutmada güçlük çekme en çok görülen belirtilerdir" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber