Gün Haber

Düğün salonlarına 'Kuaförüme dokunma!' boykotu

ANTALYA Kuaförler ve Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, düğün salonlarının hazırladığı organizasyon, araç süsleme ve anlaşmalı kuaför gibi paket uygulamalarına 'Kuaförüme dokunma!' diyerek sosyal medyada tepki gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Düğün salonlarına 'Kuaförüme dokunma!' boykotu
Haberler / Antalya
17 Ocak 2020 Cuma 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, düğün salonlarının paket uygulama anlaşmalarına tepki göstererek işlerini etkilediğini söyledi. Düğün salonlarının en yoğun Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olduğunu belirten Demir, düğün salonlarının gelinleri anlaşmalı kuaförlere yönlendirdiğini anlattı. 1500 kuaförün bulunduğu Antalya'da, düğün salonlarının anlaşmalı olduğu sabit kuaförler yüzünden gelin saçı tarayamadığını vurgulayan Tolgahan Demir, esnafın isteği doğrultusunda 2018 Haziran ayında haftada bir gün izin yapmak için referanduma gittiklerini anlattı.

PAZAR GÜNLERİ KUAFÖRLER KAPALI

Yapılan referandumda esnafın yüzde 85'inin izin günlerinin olmasını talep ettiğini söyleyen Demir, “Kamera kayıtları altında yüzde 98 oranında Pazar günleri tatil yapmaya karar verildi. Bu yıl Valilik, Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO), Ticaret İl Müdürlüğü ve Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) ile birlikte bu kararı yürürlüğe koyduk. Çalışma saatlerini sınırlandırdık. Pazar günleri AVM'lerde bulunan kuaförlerin yanı sıra kentteki tüm kuaförler izin kullanarak dükkanlarını kapatacak" dedi.

'HERKES BİLDİĞİ İŞİ YAPSIN'

Kuaförlerin izin talebinde bulunmasının en büyük etkeninin düğün salonları olduğunu anlatan Demir, “Esnafın düğün salonlarına büyük bir tepkisi var. Düğün salonları artık organizasyon, fotoğrafçılık, araba süslemecilik ve anlaşmalı kuaförlük yapıyor. 5 meslek dalını aynı anda yapıyor. Esnafımız 'Zaten gelin saçı taramıyorum o yüzden Pazar günleri izin kullanalım' dedi. İşte bu yüzden Pazar günleri kuaförlerin izin kullanma isteği oy birliğiyle kabul edildi. Bununla ilgili ciddi bir kamuoyu oluşturuldu. Kuaför olarak düğün salonlarını sosyal medyada 'Kuaförüme Dokunma!' diyerek boykot ediyoruz. Herkes bildiği işi yapsın" şeklinde konuştu.

'ESNAF GELİN SAÇI TARAYAMIYOR'

Esnafın gelin saçı tarayamadığını vurgulayan Tolgahan Demir, şunları kaydetti:

“Düğün salonlarıyla anlaşan gelinler bedava diyerek anlaşmalı kuaförlere gidiyor. Gelinlerin kuaför seçimi düğün salonlarının işi mi? Gelinler, o sandalyeye oturunca takma kirpik, porselen makyaj, vücut makyajı gibi ekstra yaptırıyor. Yaptırırken de yapılan işlemin bedava olduğunu düşünüyor. Kuaförden çıkarken yüksek miktarda para isteniyor. Eli mahkum gelin de damat da o çıkan faturayı ödemek zorunda kalıyor. Nerede kaldı bu anlaşmalı kuaförlük anlayışı, hani bedavaydı? Hem halk hem de bizim esnafımız mağdur oluyor. Antalya'da yaz aylarında günlük 250'ye yakın gelinbaşı yapılıyor ama bizim esnafımız düğün yapan gelinlerimizin saçını tarayamıyor. Esnafın bu sıkıntısının kısa sürede giderilmesini istiyoruz. Düğün salonlarının bir an önce anlaşmalı kuaför uygulamasına son vermesini istiyoruz."

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber