Gün Haber

Demre, ilk kez YAPEX'te

DEMRE Belediyesi, Antalya'da düzenlenen YAPEX Restorasyon Kültür Mirası ve Koruma Fuarı'nda stant açtı.
ABONE OL
Abone Ol
Demre, ilk kez YAPEX'te
Haberler / Antalya
7 Kasım 2019 Perşembe 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Demre Belediyesi, bu yıl 9'uncusu düzenlenen YAPEX Restorasyon Kültür Mirası ve Koruma Fuarı'na katıldı. Demre Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki fuarda stant açtı. Demre standında başta Kekova, Myra Antik Kenti, Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Andriake Antik Limanı ve Likya Uygarlıkları Müzesi'nin ön plana çıktığı tanıtım yapılırken, ziyaretçilere Demre'yi tanıtan broşür ve kitapçıklar verildi.

Fuarın ve Demre standının açılışında Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Ülker, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, SP İlçe Başkanı Nuri Tural, belediye meclisi üyeleri yer aldı. Demre standı Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul başta olmak üzere birçok ilçe belediye başkanı ve yetkililer tarafından ziyaret edildi.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Tarihi Kentler Birliği'nin temelinin Demre'de yapılan bir toplantıda atıldığını öğrendim. Belediye olarak Tarihi Kentler Birliği üyesiyiz. Ama bu kadar zengin bir tarihi olan ilçe olarak bu fuara hiç katılmamışız. Bunu giderdik. Bir adım attık. Demre, Türkiye'nin en önde gelen tarih, doğa zengini bir ilçe. Demre'nin her noktası tarihle dolu. Toprağın altında da Myra- Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik'in dediği gibi Anadolu'nun Pompeisi yatıyor. Bunun tanıtımını bugüne kadar yeterli olarak yapamamışız. Bundan sonra her fuarda gerekli tanıtımı yapacağız. Bundan sonraki hedefimiz EMITT Fuarı" dedi.

DEMRE BELEDIYESI, ANTALYA'DA DUZENLENEN YAPEX RESTORASYON KULTUR MIRASI VE KORUMA FUARI'NDA STANT ACTI.(FOTO:DEMRE-DHA)

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber