Gün Haber

DEDELER VE NİNELER YARIŞI

Kütahya’nın Simav ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen yarış renkli görüntülere sahne oldu.
ABONE OL
Abone Ol
DEDELER VE NİNELER YARIŞI
Haberler / GÜN'ün fotoğrafı
24 Nisan 2011 Pazar 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
60 yaş üzerindeki dedeler ve ninelerin, ellerindeki bastonları koşmaları, hatta ipi göğüslemek için birbirlerine çelme takmaları yarışları izleyenleri kahkahalara boğdu.

Simav Kaymakamlığı 23 Nisan bayramını farklı bir etkinlikle kutladı. Akbaldır Stadyumu’nda 'Dedeler ve Nineler Torunlarıyla Elele-100 metre' yarışı düzenlendi. Vatandaşlar önce dedelerin nefes kesen yarışını izledi. Torunlarının elini tutan dedeler bastonlarının yardımıyla 100 metreyi 60 saniyede tamamladı. Yarışmada birinciliği Simav merkez Değirmenciler Mahallesi’nden 4 torun sahibi 68 yaşındaki Mehmet Aras, ikinciliği Çavdır Mahallesinden 5 torun sahibi Yahya Saraç, üçüncülüğü Yenimahalleden 3 torun sahibi 61 yaşındaki Yusuf Cihan elde etti. Piste daha sonra nineler çıktı. Bir eline baston alan 60’lık nineler torunlarına yaslanarak katıldığı yarışı önde bitirebilmek için birbirleriyle kıyasıya bir mücadelenin içerisine girdi, hatta ipi göğüslemek için birbirlerine çelme takanlar bile oldu. Töreni izleyen yüzlerce vatandaşın tezahüratı arasında yarışı 65 saniyede Çavdır mahallesinden Zeynep Bayam birinci, Ayşe Saraç ikinci, Fatma Göker üçüncü olarak tamamladı.

Koşuların sonunda Kaymakam Yüksel Ünal yarışmayı kazanan birincilere 250, ikincilere 150, üçüncülere de 100 lira para ödülü takdim etti. Ünal, medeni cesaretlerinden dolayı yarışmaya katılan 12 dede ve nineye teşekkür ederek, “Hepsini alınlarından öpüyorum” dedi. İlginç yarışmaya 100’ün üzerinde dede ve ninenin talepte bulunduğu ifade eden kaymakam Yüksel Ünal, “Yarış öncesi yarışmacıları sağlık kontrollerinden geçirdik. Herhangi bir rahatsızlığı, özellikle kalp ve damar rahatsızlığı ile şeker ve tansiyon hastalarını yarışmaya almadık. İlçede ilk kez düzenlenen yarışmanın ilgi görmesi bizleri mutlu etti. Sponsorlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür değişik etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber