Gün Haber

Çam kabuk böceğine karşı feromon tuzağı

BUCAK Orman İşletme Müdürlüğü, ağaçlara zararlı haşere ve böcekler ile mücadele kapsamında yetişmiş kızıl çam ormanı bölgelerine 2 binin üzerinde feromon tuzağı yerleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Çam kabuk böceğine karşı feromon tuzağı
Haberler / BURDUR
16 Temmuz 2020 Perşembe 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, ilçe yüzölçümünün yüzde 70'nin ormanla kaplı sahalarda, ormanları zararlı böceklerden korumak için yaklaşık 2 binin üzerinde feromon tuzağı yerleştirdi. Pamucak bölgesinde yol üzerinde yerleştirilen feromon tuzağını beraberinde Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ile birlikte inceleyen Kaymakam Erol Tanrıkulu, Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy'dan tuzaklar hakkında bilgi aldı. Mustafa Ersoy “İlçe sınırları içerisinde yetişmiş kızıl çam ağaçları bulunan tehlike gördüğümüz bölgelerde kızıl çam ağacına zarar veren çam kabuk böceğine karşı feromon tuzakları asarak içerisinde çam kabuk böceğinin salgısını çok sevdiği kimyasallara gelmesi sonucu tuzaklara yakalanmış olurlar" dedi.

TUZAKLARI KIRMAK TEHLİKELİ

Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy özellikle kızıl çam ağaçlarını çam kabuk böceğinden korumak için yaklaşık 300 metreye bir feromon tuzakları konulduğunu, bu tuzakların zaman zaman ormandan geçenler tarafından parçalandığına dikkati çekerek vatandaşları uyardı. Ersoy “Feromon tuzakları her ne kadar dışı ağaç ya da plastik olsa da içerisine çam kabuk böceğini çeken zehirli kimyasallar bulunmaktadır. Vatandaşların ne amaçla konulduğunu bilmeden parçaladıkları bu tuzakları parçalama esnasında ister istemez içerisindeki zehir de parçalanarak sıçramaktadır. Sağlık açısından vatandaşlar feromon tuzaklarından uzak durmalı" diye konuştu.

Kaymakam Tanrıkulu, Başkan Ünal, yol üzerine yerleştirilmiş feromon tuzağını incelediler. Feromon tuzağının böceğin düştüğü ve çıkamadığı plastik bölümünde çok sayıda ölmüş ya da hapsolmuş çam kabuk böceği bulundu. 

BUCAK ORMAN ISLETME MUDURLUGU, AGACLARA ZARARLI HASERE VE BOCEKLER ILE MUCADELE KAPSAMINDA YETISMIS KIZIL CAM ORMANI BOLGELERINE 2 BININ UZERINDE FEROMON TUZAGI YERLESTIRDI.(FOTO:BUCAK-DHA)

Halim AKCA/BUCAK (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber