Gün Haber

Burdur'da bir köy karantinaya alındı

BURDUR'un Yeşilova ilçesine bağlı Çuvallı köyü, Covid-19 vakalarının artması nedeniyle karantinaya alındı. Merkeze bağlı iki köyde ise karantina kaldırıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Burdur'da bir köy karantinaya alındı
Haberler / BURDUR
29 Ağustos 2020 Cumartesi 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeşilova Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemiz Çuvallı köyünde Covid-19 vaka sayısının artması, buna bağlı olarak temaslı sayısındaki ciddi artış, Çuvallı köyümüze giriş ve çıkışların sınırlandırılması ihtiyacını doğurmuştur. 28/08/2020 tarihli İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 29/08/2020 saat 00:00'dan itibaren köy karantinası başlamıştır" denildi.

Merkeze bağlı Kozluca ve Hacılar köyündeki karantinalar, yeni vakalara rastlanmaması sonucu kaldırıldı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 29 Ağustos 2020 Cumartesi 11:31
Anlaşılan aşı bulunup bizlere gelene kadar ve insanlar aşılana kadar,bir çok kişi virüse yakalanacak gibi görünüyor.Ekonomik nedenlerle de tekrar kısıtlamalar getirilemediğinden geriye kalıyor tek yöntem,kişisel tedbirlere uyulacak.Sosyal yaşam devam ediyor,alış veriş merkezlerinde,pazarlarda ister istemez dolaşıyorsunuz,demek ki tamamen tesadüflere bağlı,o nedenle mümkün olduğu kadar insanlardan uzak durmak gerekiyor.Hatta zorunlu değilse evlerden çıkmamak lazım,zorunlu olmayan ihtiyaçların ertelenmesi gerekir.İllerden gelen açıklamalara bakılırsa çok aşırı derecede bulaş var. Sonunda hepimiz öleceğiz ama pisi pisine de ölmenin anlamı yok.Maalesef vatandaşlarımız da hafife alıyorlar,düğünlerde,nişanlarda, sarılmalar öpüşmeler,cenazelerde deseniz keza aynı baş sağlığı dilerken tokalaşmalar,sanki normale dönmüş gibi bir hava var.Aman dikkat 6 ay sabır,sonrası aşılamanın başlanacağı söyleniyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber