Gün Haber

Burdur'da 200 gram ekmek 1,5 lira

BURDUR'da 200 gram ekmeğin bugünden itibaren 1,5 liraya satılması kararlaştırıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Burdur'da 200 gram ekmek 1,5 lira
Haberler / BURDUR
22 Şubat 2021 Pazartesi 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'da bugünden itibaren 200 gram ekmeğin 1,5 TL'den satılacağını belirtti. Yusuf Keyik, "Fırıncıların talebi üzerine esnaf odaları ile birlikte yeni bir fiyat uygulaması başlattık. Bunu da kendi başımıza yapmadık. Fırıncı esnafını topladık. Çevre illerimizde ekmek fiyatı nedir, onlara bakarak, maliyet hesaplarını yaparak 260 gram ekmeği 2 lira olarak fiyat açıkladık. Ticaret Bakanlığı '1 kilo ekmek 6.25 lira' olarak görüş bildirdi. Bizim 260 gram ekmeğin hesabını yaptığımız zaman l kilo ekmek 7 lira 69 kuruşla geliyordu. Dolayısıyla Valiliğin buna itiraz etme hakkı vardı ve itiraz etti. Komisyonu tekrar topladık. Komisyona belediye katılım sağlamadı. Valilik, esnaf odası ve ticaret odası olarak toplandık ve bu fiyatı 2 kabul 1 ret oyuyla geçirdik komisyondan ve fiyat onaylanmış oldu" dedi.

'200 GRAM EKMEK FİYATINI 1,5 LİRA OLARAK REVİZE ETTİK'

Bunun ardından bazı tartışmaların gündeme geldiğini kaydeden Yusuf Keyik, "'Halkın ekmeği 2 lira oldu, şu oldu, bu oldu' gibi. Halbuki 2 lira fiyatı 81 ilde sadece Burdur'da uygulanan bir şey değil. En az 50 il bizim ekmek gramajının altında bir gramajla bu rakamı uyguluyordu. Fakat olayı Burdur'da farklı mecralara çektiler. Siyasi polemik haline getirdiler. İlçelerde belediye başkanları bizim verdiğimiz fiyata müdahale ederek uymadılar. Dolayısıyla biz de fiyatları yeniden revize etme kararı aldık. Fırıncılarla yeniden toplanarak ilçelerde fiyat istikrarının sağlanmaması nedeniyle tepki olduğunu belirterek 200 gram ekmek fiyatını 1,5 lira olarak revize ettik. Bugün itibarıyla bu uygulama tüm ilçelerimizde dahil olmak üzere başladı" diye konuştu.

'FEDAKARLIK YAPARAK BU FİYATA EKMEK SATACAĞIZ'

Fırıncı Hakan Dinç de "Maliyetlerimizin artmasından dolayı 9 Şubat'ta 260 gram ekmeğin fiyatı 2 lira olarak belirlenmişti. Alınan tepkilerden dolayı ticaret odası, esnaf odası ve Valimizin isteği üzerine 22 Şubat itibarıyla 200 gram ekmek fiyatını 1,5 lira olarak belirledik. Fırıncılar olarak sıkıntılı bir dönem olacak ama halkımızın iyiliği için, bizim maliyetlerimizi kurtarmadığı halde kendimizden fedakarlık yaparak bu fiyata ekmek satacağız. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Vatandaşlar da ekmek fiyatlarının düşürülmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

BURDUR'DA 200 GRAM EKMEGIN BUGUNDEN ITIBAREN 1,5 LIRAYA SATILMASI KARARLASTIRILDI.(FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA 200 GRAM EKMEGIN BUGUNDEN ITIBAREN 1,5 LIRAYA SATILMASI KARARLASTIRILDI. (YUSUF KEYIK) (FOTO:BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber