Gün Haber

Bucak salebi hak ettiği tescili aldı

BURDUR'un Bucak ilçesinde Toros dağlarının yüksek kesimlerinden özenle toplanan yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen meşhur salep için coğrafi işaret tescil belgesi alındı.
ABONE OL
Abone Ol
Bucak salebi hak ettiği tescili aldı
Haberler / BURDUR
19 Ağustos 2021 Perşembe 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bucak Kaymakamlığı, Bucak Belediye Başkanlığı, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurusu yapılan Bucak salebinin coğrafi işaret tescil belgesi alındı.

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, salebin merkezi olan Bucak'ta, Toros Dağlarının yüksek kesimlerinden özenle toplanan yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen salep için coğrafi işaret tescil belgesi alındığını açıkladı. Başkan Meçikoğlu, "Salep soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içeceği olup, kış aylarında bizleri grip ve bazı hastalıklardan korurken, yaz aylarının sıcağının dayanılmaz dönemlerinde dondurma katkısı olarak kullanılarak, dondurmaya kıvam ve lezzet veriyor. Ülkemizin dört bir yanından toplanan salepler Toros Dağlarının yüksek rakımlı alanlarında yetişiyor, işlendikten sonra iç ve dış piyasaya sürülüyor. Cumhurbaşkanımızın gazetecilere 'Bu Bucak salebi, çarşı pazar değil. Biliyorsunuz Türkiye'nin en iyi salebi Burdur Bucak'ta çıkar' söylemiyle Bucak salebi ününe ün katmış oldu. Bizler de Bucak salebinin coğrafi işaret tescil belgesini almasından büyük mutluluk duyduk" dedi.

BURDUR'UN BUCAK ILCESINDE MESHUR BUCAK SALEBI ICIN COGRAFI ISARET TESCIL BELGESI ALINDI.(HASAN YALCIN MECIKOGLU)(FOTO:BUCAK-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber