Gün Haber

Bu ne iş USTA...

Medical Park Hastaneleri Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, tam zamanlı çalıştıkları halde Kısa Çalışma Ödeneği'ni düşük aldıklarını ve aradaki farkın hastane tarafından ödenmediğini söyleyen sağlık çalışanlarına çare olamazken, futbol kulübüne 38 milyon TL bağış yaptığı ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Bu ne iş USTA...
Haberler / Sağlık
16 Haziran 2020 Salı 16:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trabzonspor Kulübü, eski başkan Muharrem Usta'nın alacaklarının 38 milyon liralık kısmını kulübe bağışladığını duyurdu.

Trabzonspor'un eski başkanı Muharrem Usta'nın kulüpten alacağı 38 milyon 438 bin 477 TL'den vazgeçti. Bordo-Mavililer, resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak eski başkan ile uzlaşma sağladıklarını ve Usta'nın alacaklarını kulübe bağışladığını duyurdu.

Trabzonspor’un eski başkanı Muharrem Usta ise, alacaklarından vazgeçmesinin ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bu bağış, Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında yara almaması, milyonlarca taraftarının mutlu olması, UEFA'nın bir senelik engelinin aşılması ve bu büyük markayı bırakanların anısına yapılmıştır. Şimdi tek bir hedef var, 8. Şampiyonluk” dedi.

ustaaa.jpg

Bordo-Mavili kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kulübümüz ile eski başkanlarımızdan Sayın Muharrem Usta arasında yapılan görüşmeler uzlaşmayla sonuçlanmıştır.

Sayın Muharrem Usta, geçmişe dönük alacaklarının 38 milyon 438 bin 477 TL‘lik kısmını kulübümüze bağışlamıştır.

"HAKKIMIZ YENİYOR" FERYATLARI

Sağlık Bakanlığı, pandemi süreci kapsamında kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli sağlık personelinin görevlerinden, işlerinden ayrılmasına izin verilmeyeceğine ilişkin genelge yayınlamıştı.

“Ciro kayıpları”nı gerekçe gösteren bazı özel sağlık kuruluşları, çalışanlarını ücretsiz izne çıkarıp kapı önüne koyduğu ortaya çıkmıştı. 

'İŞTEN ÇIKARMADIĞIMIZA ŞÜKREDİN'

Gazete Manifestoda yayınlanan bir haberde şu iddialara yer verilmişti:

“Koronavirüs salgınıyla birlikte emekçilerin hakları patronların inisiyatifine bırakılarak rafa kaldırılıyor. Doğrudan enfeksiyon riski altında çalışan sağlık emekçileri ise salgın tehlikesinin yanı sıra bir yandan da iş güvencelerine yönelik saldırıyla karşı karşıya bırakılıyor. Türkiye’nin en büyük hastane zincirlerinden Medical Park, bugün büyük hak gaspının önemli bir örneği oldu. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde bugün itibariyle çalışanların ‘Koronadan dolayı çekiniyorum, ücretsiz izne çıkmak istiyorum’ yazılı bir kağıt imzalatıp ücretsiz izne çıkarılmaya başlandığı öğrenildi. Karara tepki gösteren çalışanlar ise ‘İşten çıkarmadığımıza şükredin’ gibi skandal yanıtlar aldı. Edindiğimiz bilgiye göre, çalışanlar bugün tek tek çağrılarak söz konusu kağıda imza attırıldı. Hastane yönetimi, bu şekilde hemşire ve temizlik personelinden oluşan yüzlerce çalışanını 10 gün, 20 gün ve 1 ay gibi değişik sürelerle ücretsiz izne çıkardı.”

Bu ay ise başta Antalya Medical Park olmak üzere başka illerdeki hastanelerde, tam zamanlı çalışmalarına rağmen eksik maaş aldıklarını kısa çalışma ödeneğinin üzerinin tamamlanmadığı söyleyen sağlık çalışanları isyan etmişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber