Gün Haber

Boztaş; Antalya sanki bir afet yaşıyor

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Antalya'daki işletmelerin sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, "Bakanlar Kurulu Antalya gündemli toplanmalı" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Boztaş; Antalya sanki  bir afet yaşıyor
Haberler / Ekonomi
30 Temmuz 2020 Perşembe 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda haziran ayı mizan, gelir ve gider bütçesi, durum analizi görüşülerek onaylandı. Toplantıda konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, pandemi sonrasında beklenen turizm hareketliliğinin olmadığını belirterek, Manavgat- Side turizm destinasyonu ve Antalya genelinin bu süreci ülkenin diğer bölgelerindeki işletmelere göre çok ağır şekilde geçirdiğini söyledi. Diğer turizm bölgelerinde iç turizme yönelik hareketliliğin olduğunu vurgulayan Başkan Boztaş, Manavgat- Side bölgesinde iç turizme yönelik hareketlilik olmaması nedeniyle bölgenin ciddi sıkıntıda olduğunu ifade ederek, "Bakanlar Kurulu Antalya gündemli toplanmalıdır" dedi.

'ANTALYA SANKİ BİR AFET YAŞIYOR'

Başkan Boztaş, "Antalya hakikaten bir afetten geçiyor. Sanki yağmur yağdı, bütün işletmelerimizin içerine sel aktı. Talebimiz Antalya gündemli, turizm gündemli Bakanlar Kurulu toplantısı yapılması. Şimdi Antalya zamanı, Manavgat zamanı, Bakanlar Kurulu'nun mutlaka Antalya gündemli toplanarak içinde bulunduğumuz durumu ele alınması ve destek paketi açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

Pandemi sonrasında beklenen turizm hareketliliğinin olmadığını vurgulayan Başkan Boztaş, geçen yılın rakamlarına göre bu yıl turist sayısında yüzde 90 civarında bir düşüş yaşandığını söyledi. Antalya Havalimanı'nda dış hatlardaki günlük turist girişlerine de değinen Başkan Boztaş, ortalama son bir haftada 10 bin civarında yabancı turistin giriş yaptığının altını çizdi. Geçen yılın aynı günlerdeki rakamlarına bakıldığında 90 bin civarında günlük turistin giriş yaptığını belirten Boztaş, "Şu anda Manavgat'ta 33 bin turist tatil yapıyor. Son günlerde açılan tesislerle birlikte 40 civarında 5 yıldızlı otel açık. Bölge olarak ciddi bir afet yaşıyoruz. Bölgemizde bulunan tüm turizm çarşıları kapalı durumdadır" diye konuştu.

SGK'lı çalışan sayındaki düşüş

Manavgat'ta geçen yıl haziran ayında 101.465 SGK'lı çalışanın olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, pandemi döneminde bu yıl haziran ayında ise bu rakamların 61.405 SGK çalışana düştüğünü, bunun 28.500'ünün ise kısa çalışma ödeneğinden faydalandığını söyledi. Başkan Boztaş, "SGK'nın verileri, havalimanı girişleri, gelen turist sayısı, turist harcamaları gibi rakamların yanı sıra normalleşme dönemindeki son durumlarını tespit etmek amacıyla 17 meslek grubundaki 7 bin üyeyle telefonla görüşülerek sorunları ve talepleri aldık. Üyelerimizden gelen sorun ve talepler doğrultusunda rapor hazırladık. Turizm bölgelerinde bulunan çarşılardaki kapalı iş yeri de fotoğraflanarak rapora eklendi. 10 sayfadan oluşan raporu, ilgili mercilere iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) gönderdik. Bayram sonrasında raporumuzu tüm bakanlara ve Antalya milletvekillerine göndereceğiz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 A.Rıza Özçelik
 30 Temmuz 2020 Perşembe 16:13
Maşallahla inşallahla ekonomi yönetilen bir ülkenin turizm sektörünün de "inşallah gelirlerde işler düzelir" e inanması lazım bu kadar ufak bir şey içinde bakanlar kurulumu toplanırmış

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber