Gün Haber

Bir de heykelini dikseydiniz !.

Antalya’da FETÖ’den arandığını duyunca, ‘Umre’ye gidiyorum’ deyip kayıplara karışan, örgütün Antalya’daki başı Nevzat Ayvacı’nın damadı olan İzzet Bayar, polis baskınıyla yakalanmış ve cezaevinde yatmıştı. ATSO’dan üyeliği silinen Bayar’ın resmi eski Meclis Başkanı olarak sergileniyor.
ABONE OL
Abone Ol
Bir de heykelini dikseydiniz !.
Haberler / Antalya
22 Ekim 2019 Salı 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yaklaşık 5 aydır tutuklu kalan ATSO eski Meclis Başkanı İzzet Bayar, 15 Aralık 2016’da tahliye edilmişti. Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen soruşturma dosyasında mahkeme; iddianameyi kabul ettikten sonra yaptığı değerlendirmede, hakkında kuvvetli suç şüphesi oluşmadığı kanaatiyle hüküm kurmuş ve 22 Temmuz 2016’dan bu yana tutuklu olan İzzet Bayar’ı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etmişti.

KORKUP KAÇMIŞ FETÖ’CÜNÜN EVİNDE YAKALANMIŞTI

Gülen Cemaati mensuplarının ve destekçilerinin ülke genelindeki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 20 Temmuz gecesi Korkuteli ilçesinde yakalanan ATSO eski Meclis Başkanı İzzet Bayar, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Bayar ifadesinde, "Arandığımı duyunca korkup kaçtım" demişti. Bayar, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 Nisan'da gözaltına alınan 24 kişinin 17'sinin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyondan 1 gün önce 'Umreye gidiyorum' notu bırakıp ortalıktan kaybolmuş, notun ardından Antalya'da görülmeyen Bayar'ın, meclis başkanlığını yürüttüğü ATSO’daki üyeliği düşürülmüştü. Bayar'ın üyeliğinin düşürülmesine, ATSO toplantılarına katılmaması gerekçe gösterilmişti.

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen ve FETÖ/PDY soruşturmasında arananlar listesinde olan Bayar'ın, yurtdışına kaçan örgütün Antalya lideri konumundaki kayınpederi Nevzat Ayvacı'ya ait Korkuteli'ndeki 3 katlı evde olduğu belirlenince polis operasyon düzenlemiş, 3 katlı evin çatı katında yakalanan Bayar, sonrasında Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne getirilmişti. Polisteki ifadesinde hiçbir suçlamayı kabul etmeyen ve operasyon kapsamında arandığını duyunca korkup kaçtığını belirten Bayar, ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna, "Bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Umarım düzeltilir" karşılığını vermişti. İzzet Bayar, cemaatin finans koordinatörü olduğu iddia edilen ve 19 Kasım 2015'te yurt dışına çıkan Nevzat Ayvacı'nın damadı olarak da biliniyor. Bayar uzun yıllar DYP'de siyaset yapmış, AK Parti'den Muratpaşa Belediye Başkan adayı olmuştu.

2’NCİ KEZ TUTUKLANDI

22 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanan ve 16 Aralık 2016 tarihinde mahkemece tahliye edilen İzzet Bayar 5 Temmuz 2017’de de 'Kimse Yok Mu Derneği'ne üye olmaktan tutuklandı. Yeniden hakim karşısına çıkıp 8 saat ifade veren Bayar, derneğe kendisinin bilgisi olmadan üye kaydedildiğini söylemesine rağmen tutuklanmaktan kurtulamamıştı.

FOTOĞRAFI ATSO KORİDORLARINDA

İzzet Bayar’ın fotoğrafı ATSO Meclis Fuaye Salonu’nda, ‘Meclis Başkanlarımız’ bölümünde yer alıyor. ATSO'ya gelen yabancı heyetler, devlet büyükleri bu duvarda asılı resimleri inceliyor.  

Bayar, FETÖ’nün karıştığı ileri sürülen 2013 yılındaki tartışmalı ATSO seçimlerinde meclis başkanı seçilmiş, 3 yıl bu koltukta oturmuştu.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 22 Ekim 2019 Salı 19:30
Bari resmini indirseler diyeceğim ama, biliyorsunuz son günlerde yayınlanan iddianamede geçenleri burada okuyunca kirli ilişkiler öyle birbirine girmiş ki,kim kurt kim kuzu belli değil.Anlaşılan kurtlar kuzu postuna bürünmüş,Umarım buda Bülent Arınç'ın damadı gibi olmaz.Kim ki FETÖ ile hayatının bir bölümünde öpüşmüş sevişmiş en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber