Gün Haber

Baskın erken seçim gündemde... İşte düşünülen zaman...

Eski AKP Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan ile FOX Tv sunucusu İsmail Küçükkaya, AKP ve MHP'nin Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun önünü kesmek için yeni kanun çıkaracağını ve baskın seçim beklediklerini ileri sürdü.
ABONE OL
Abone Ol
Baskın erken seçim gündemde... İşte düşünülen zaman...
Haberler / Siyaset
25 Mayıs 2020 Pazartesi 11:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsmail Küçükkaya, FOX TV’de bu sabah yayınlanan ‘Çalar Saat’ programında, Ak Parti’de etkin bir görevde bulunan bir kişi ile görüştüğünü, o kişinin kendisine, ‘Bu sohbaharda baskın seçim olabilir’ mesajı verdiğini söyledi. Küçükkaya, Deva ve Gelecek Partisi’nin palazlanmaması isteyen ve koronavirüsle mücadeleyi başarılı bulan iktidarın seçimi düşündüğünü ileri sürdü.

Eski AKP Milletvekili ve Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan ise bugünkü köşe yazısında baskın seçim ihtimalinin  kuvvetlendiğini yazdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talebi üzerine Ali Babacan'ın lideri olduğu DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi'nin önünün kesilmeye çalışıldığını savunan Ocak'tan, Cumhur ittifakı'nın korkularının tetiklendiğini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki partiyi ekarte etmek istediğini belirtti.

Ocaktan'ın yazısından ilgili kısımlar şöyle:

"UFUKTA BASKIN SEÇİM VAR"

“'Erken seçim de nereden çıktı?' diye soranların meseleyi daha iyi anlamaları açısından yasal düzenlemenin özellikle Eylül’de yapılması talebine dikkat çekmek gerekiyor. Öyle anlaşılıyor ki iki partinin önünü kesmek için hızlı bir takvim işletilecek. Bunun anlamı, ufukta baskın seçim var demektir. Çünkü DEVA ve Gelecek Partisi’nin seçimlerde alternatif oluşturma ihtimali Cumhur İttifakı’nın korkularını tetiklemiş bulunuyor.

"BABACAN'IN AÇIKLAMALARI ALARM VERDİRDİ"

"Düşünün ki DEVA Parti’si lideri Ali Babacan bütün konuşmalarında, açıklamalarında daha çok çözüm odaklı değerlendirmelerde bulunan bir siyasetçi. Bugüne kadar hiçbir siyasi lideri, ya da partiyi rencide edici bir dil kullanmadığı gibi polemiklerden de uzak durmaya özen gösteriyor. Ancak geçtiğimiz hafta KARARtv’de konuşan Babacan’ın değerlendirmeleri bir anda Cumhur İttifakı’nda alarm zillerini çaldırdı ve anında saldırı başladı."

"BABACAN'A PKK APARATI KULLANAN MHP, TRT'YE ÇIKARILAN ÖCALAN'A SESSİZ KALDI"

"Mesela MHP, FETÖ ve PKK aparatını kullanarak kirli bir siyaset diliyle Babacan’a suçlamalarda bulundu. Ama ne hikmetse bu açıklamada, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimi öncesinde Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan terörist kardeşinin TRT’ye çıkarılması konusunda MHP’den neden tek kelimelik bir itiraz gelmediğine hiç değinilmedi. Demek ki MHP, Öcalan’ın terörle bağlantılı olduğu kanaatinde değilmiş..."

"HİÇ BEKLEMEDİĞİNİZ SONUÇLAR ALABİLİRSİNİZ"

"Cumhur İttifakı’ndan gelen açıklamalar, baskın seçim ihtimalinin güçlü olduğunu gösteriyor. Parlamentodaki sayısal çoğunluk itibariyle AK Parti ve MHP’nin engelleme yasaları çıkarmalarının önünde hiçbir engel yok.

Ancak hemen hatırlatmakta yarar var; toplumdaki fay hatlarını tetikleyecek ve de rasyonel aklı zorlayacak adımların atılması, beklenildiği gibi iktidar için olumlu sonuçlar üretmesinin garantisi de yok. Eğer siyaseti tabii mecrasından saptırarak, seçmen iradesini zoraki bir yönlendirmeye tabi tutarsanız, hiç beklemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz."

"SİYASETEN İFLAS SENARYOSU"

"Hiç kuşkusuz siyasi birikimi ve tecrübesi dikkate alındığında bütün bu gelişmeleri, siyaseten en doğru değerlendirebilecek olan lider Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır. Zira o geçmişte kendisinin önünü kesmeye yönelik  bütün baskıların, yasaklamaların millet nezdinde nasıl bir teveccühe dönüştüğünü çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla bugün DEVA ve Gelecek Partisi’nin önünü kesmek için atılacak adımların siyaseten bir iflas senaryosu olduğunun farkındadır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Demir
 26 Mayıs 2020 Salı 10:01
Hiç ABD'de erken seçim olduğunu duydunuz mu,sisteme koymuşlar başarılı veya başarısız seçilen süresini tamamlıyor.4 sene sonunda başarılı ise seçiliyor,başarısız ise başka biri seçiliyor.Almanya'da seçimler yapıldı,tek başına kimse yeterli çoğunluğu sağlayamadı.Koalisyon görüşmeleri yaklaşık olarak 6 ay sürdü, o arada devleti yönetenler yönetmeye devam ettiler.Sonunda partiler anlaşarak beraberce ülkeyi yönetmeye karar verdiler ve yönetiyorlar.Öyle yüksek sesle hadi erken seçim diye kimseler bağırmadı.Zamanı gelince seçim yapıyorlar ve birbirine zıt görüşler bile bir araya gelerek beraberce ülkeyi yönetiyorlar.Bu arada hatırlatalım Almanya'da kişi başına düşen milli gelir ortalama 40 bin EURO,yıllarca da koalisyonlarla yönetiliyorlar.Peki biz neden sistem değiştirdik,koalisyonların ömürleri az oluyor,bu nedenle de ikide bir seçim yapıyorduk.Peki sistem değişti mi değişti.Seçimler 5 yılda bir yapılacak mı yapılacak,o zaman buna alışmak zorundayız.5 yıl boyunca seçilen varsın yönetsin,iyi yönetirse bir 5 yıl daha kazanır,yok yönetemezse millet bir başkasını seçer.Seçim oluyor, daha 2 yıl geçti mi erken seçim konuşulmaya başlanıyor.Eski alışkanlıklar anlaşılan devam ediyor,eğer erken seçim olursa bu sistemin değişmesinin hiç bir önemi kalmayacak.Kesin hüküm olacak 5 yılda bir seçim yapılır diye,ABD'de başkan ölse dahi seçim olmuyor, yardımcısı kalan süreyi tamamlıyor,bizde de aslında Başkan yardımcısı,Başkanla birlikte seçilecekti,kör topal oldu yani,Direk Başkanlık sistemi olacaktı,bu kadarda tartışılmazdı.Cumhurbaşkanlığı makamı çok tartışılır hale geldi.Revize edilebilir,mecliste partiler bir araya gelerek 'ANAYASA' değişikliğine gidilerek Başkanlık makamı sadece yürütmeden sorumlu hale getirilebilir.Yasama organıyla yürütmenin bağı kesilebilir.Yine yüksek yargı organlarının seçilmelerinde yetkiler dağıtılarak, bu kurullara değişik kanallardan seçilenler gelirse yargıda tartışılmaktan çıkar.Böylece bu 3 kurumda ne kadar birbirinden bağımsız olursa,şu tartışılanlar kesilir,böylecede ikide bir erken seçim denmez.Geriye kalır partiler kanununun değiştirilmesi,meclise 400 vekil yeter,onlarda kesinlikle bütün parti üyelerinin katılımıyla yapılacak ön seçimle belirlenmeli,Burada hile hurda olmasın diye 5 yılını doldurmuş üyeler oy kullansın denilebilinir.Yıllarca gördük bizde anlaşma kültürü zayıf,bir araya gelemiyoruz,gelsek bile kısa ömürlü oluyor.Sürekli seçim oluyor,koalisyonların ömürleri 5 yılı tamamlamıyor.O nedenle çare tam Başkanlık sistemi,yoksa seçim gündemden düşmüyor.Başkan ve Başkan yardımcısı 5 yıllığına seçilecek,sonunda millet değerlendirecek.
 Mesut Mutlu
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 18:05
Kanunla filan bu işler olmaz artık. Onlarda İyi Partiyi desteklerler. O oylar akp den illaki çıkacak...
 Türk, Öğün, Çalış, Güven
 25 Mayıs 2020 Pazartesi 14:49
Değerli editör, baskın seçime ne gerek var, özür dilerim ama Sn. Ali Babacan ve Sn. Davutoğlu'nun çapı nedir, elbette değerli siyaset adaamlarıdır lakin senelerin partisi Saadet Partisinin bile aldığı oy yüzdesi ortadadır. Seçim normal zamanında yapılsa bile kendi oylarını bölmekten başka bir işe yaramaz, dolayısıyla erken seçim hikayedir. Gelelim salgın meselesine kim ne derse desin bundan da artı puan alarak çıktı hükümet, ihtiyaç sahiplerine verilen yardımlar olsun, bilim kurulunun sıkıntılı süreci iyi bir şekilde yönetmesi olsun, bir ara yeri göğü inleten maske konusu olsun. İnsanlar salgını zaten kafalarında bitirdi, maskesi var cebinde taşıyor ancak ceza yememek için cepten çıkarıyor ağzı burnu dışarda onu bile doğru dürüst takmıyor. Editörün hoşuna gitmeyecek bir yorum oldu, belki yorumum yayınlanmaz bile, ama görünen köy kılavuz istemez.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber