Gün Haber

Başkan Uysal'dan Kaleiçi'ne davet var

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali'nin günün her saati birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacağını belirterek, Antalyalıları davet etti.
ABONE OL
Abone Ol
Başkan Uysal'dan Kaleiçi'ne davet var
Haberler / Antalya
9 Ekim 2019 Çarşamba 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkan Ümit Uysal, milattan önce 4'üncü yüzyıldan başlayarak, depremlerden, yangınlardan, sayısız kuşatmalardan çıkarak kültürel dokusunu, önemli ölçüde, koruyarak bugüne gelen Kaleiçi'nin dünyadaki ender örneklerden biri olduğunu söyledi. Başkan Uysal, üstünde hayat bulan her medeniyetten izler taşıyan Kaleiçi'nin bu hikayesini dünyayla buluşturmak için ilk adımı 2016'da attıklarını belirtti.

KALEİÇİ DÜNYAYLA BULUŞUYOR

Başkan Uysal, ilk festivalde Küba'yı ve sonrasında İtalya ve Rusya'yı onur konuğu ülke olarak ağırladıklarını, festivalin, sokak söyleşileri, konserleri, deneysel sanat çalışmalarıyla Türkiye'nin en renkli etkinliklerinden biri haline geldiğini kaydetti. Katılımcı ülke ve şehir sayısının her yıl arttığına değinen Ümit Uysal, "Festival, Kaleiçi gibi gündelik hayatın devam ettiği eski kent merkezlerine, yaşayan antik kentlere sahip kentlerin buluştuğu bir platform haline geldi" dedi.

Başkan Uysal, bu dönüşümde gerek ulusal ve uluslararası turizm fuarlarında gerekse çeşitli yurt dışı ziyaretlerinde Kaleiçi ön plana alan bir tanıtım stratejisinin etkili olduğunu dile getirdi.

Kaleiçi Old Town Festivali'nin 'daha çok kültürel alışverişe, arkadaşlığa, kardeşliğe, barışa, sevgiye ihtiyaç olduğu' gerçeğinden hareketle kurgulandığını aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Festivali konuşmaya başladığımız ilk günden itibaren old townlara, yaşayan eski kent merkezlerine sahip şehirlerle kalıcı bir insanlık, turizm ve kültür köprüsü inşa etmek isteğimizi, ortak bir paydada buluşmak ve bunu da sürdürülebilir kalmak istediğimizi ifade ediyorduk. Bu yıl festivalimizde, bu iddianın ve isteğin artık gerçeğe dönüştüğüne hep birlikte tanıklık edeceğiz."

24 ÜLKE 48 ŞEHİR

Bu yıl Ukrayna'nın onur konuğu ülke olarak yer alacağı festivale 24 ülkeden 48 şehrin katılacağını belirten Başkan Uysal, 10-13 Ekim tarihleri arasında Kaleiçi'nin sokakları, meydanları ve Üç Kapılar, Hıdırlık Kulesi, Kale Kapısı gibi anıtsal mekanları günün her saati birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacağını söyledi. Başkan Uysal, dar sokaklarında plansız yürüyüşlerin keşfetme duygusunu tetiklediği Kaleiçi'nin büyülü atmosferini paylaşmak için herkesi, 10 Ekim Perşembe başlayacak ve 13 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek Kaleiçi Old Town Festivali'ne davet etti.

OLD TOWN FORUM 2019

Başkan Ümit Uysal, bu yıl ayrıca, festivalde yer alan 48 şehrin temsilcilerinin katılımıyla yaşayan antik kentlerin kültürel ve tarihi mirasının korunmasında işbirliği fırsatlarını genişletmek amacıyla Old Town Forum-2019'u da gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Uysal, 11 Ekim Cuma gerçekleştirilecek ve gün boyu Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde devam edecek forumda bir deklarasyonun da imzaya açılacağını kaydetti.

ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber